Chery’den ikinci marka: Jaecoo temmuzda Türkiye’de yola çıkıyor

Chery’den ikinci marka: Jaecoo temmuzda Türkiye’de yola çıkıyor

Çinli üretici Chery, ikinci bir markayı daha Türkiye pazarına sokuyor. Jaecoo 7 ile yaz ortalarında yola çıkacak olan aracın Temmuz 2024’de pazara dahil olması bekleniyor. Hem benzinli hem de şarj edilebilir hibrit motor seçeneklerinin yer aldığı modelin 4x2 ve 4x4 versiyonları da satılacak.

Çinli üretici Chery, geçen yıl dahil olduğu Türkiye pazarında beklenmedik bir satış grafiğine ulaştı. 9 aylık bir süreçte ilk 5’e giren marka yeni model atağına devam ediyor. Çinli üreticinin Türkiye’deki ikinci yeni markası da Jaecoo oldu. Tasarımıyla öne çıkan model, ilk etapta Temmuz 2024’de pazara dahil olacak. Yaz aylarına doğru satışı başlayacak markanın ilk modeli Jaecoo 7 olacak. Sonrasında vergisel nedenlerle motorlar uyumlu olursa Jaecoo 8 medeli de gelecek. Hem 4 hem de 2 çeker versiyonların yer alacağı yeni modelde 1.6 litrelik turbo ve 1.5 litrelik plug-in hibrit motorların görev yapacağı paylaşılanlar arasında.

Chery Türkiye Başkan Yardımcısı Ahu Turan “Bu lansmanı Avrupa ile eş zamanlı planlıyoruz. Tabi pazarların kendi dinamikleri doğrultusunda, ön hazırlık süreçleriyle alakalı olarak bazı değişiklikler olabilir. Biraz takvimler değişse de yılın ikinci yarısı diyebiliriz” dedi.

Aracın farklı motor seçeneklerinin olduğunu da paylaşan Turan “Türkiye’ye en uygun olanını getirmeye çalışıyoruz” dedi.

Yayınlanan elektrikli araçlar tebliği hakkında bilgi veren Turhan “Biz elektrikli araçlar konusunda acele etmedik. Yeni bir marka olduğumuz için odaklandığımız ürünlerde 3 tane SUV ve pazarın tercih ettiği motor seçeneğiyle geldik. Bu sürede de tabii Türkiye pazarındaki gelişmeleri yakından takip ediyor, yeni normlar ne oluyor, kurallar ne oluyor, müşteri tercihleri ne oluyor bunlara odaklanıyoruz. Bunlar oturduğunda ve biz daha hazır olduğumuzda bahsettiğiniz yeni teknolojileri de elbette Türk tüketicisi ile buluşturmak isteriz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN