Chery'den Omoda 5 ve Tiggo 9'un pabucunu dama atacak model! Hem hız canavarı hem de yakıt cimrisi

Chery'den Omoda 5 ve Tiggo 9'un pabucunu dama atacak model! Hem hız canavarı hem de yakıt cimrisi

Chery yılın son günlerinde bombayı patlattı. Ekim ayında tanıttığı Fengyun serisinin gelecek yıl piyasaya sürülecek Fengyun T9 modeli hem hız canavarı hem de yakıt cimrisi. İşte, Chery’nin yeni yılda piyasayı alt üst edecek yeni Fengyun T9 modeli…

ESMAGÜL KOÇAK | KARAR

Chery’nin üretim hızına kimse yetişemiyor. 2024 yılında piyasaya sürülmesi beklenen Fengyun T9 modeli, Chery’nin çok sevilen bir diğer modeli Tiggo 9’un hem arkadan çekişli hem de dört tekerlekten çekişli versiyonu olarak dikkat çekiyor. Ayrıca aracın hem hız canavarı hem de yakıt cimrisi olması da bir diğer cezbedici yönü…

Chery, 28 Aralık'ta Qingdao Süper Fabrikasında yeni plug-in hibrit SUV modeli Fengyun T9'un üretim hattından çıktığını duyurdu. Fengyun T9'un 2023 yılının ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor ve fiyatının 150.000 ile 200.000 yuan (yaklaşık 21.100 - 28.100 USD) arasında olması öngörülüyor.

Chery, bu yılın Ekim ayında Fengyun (Fulwin) serisini resmi olarak tanıttı. Bu seride bu yıl Fengyun A8 ve Fengyun T6 olmak üzere iki model piyasaya sürülecekken, gelecek yıl ise Fengyun T9, Fengyun A9 ve Fengyun T11 dahil dört modelin piyasaya sürülmesi planlanıyor.

4820 mm uzunluk, 1930 mm genişlik ve 1710 mm yükseklik ölçülerine sahip olan Fengyun T9, 2820 mm'lik bir dingil mesafesine sahip. Araç, Chery Tiggo 9'un hem arkadan çekişli hem de dört tekerlekten çekişli versiyonları olarak sunulan plug-in hibrit bir model.

chery-fengyun-t9-1.jpg

100 KM HIZA 4,46 SANİYEDE ÇIKIYOR

Fengyun T9'un güç aktarma sistemi, 1.5T motor ve sabit mıknatıslı senkron motorlardan oluşan Kungpeng Süper Performanslı Elektrikli Hibrit C-DM sisteminden geliyor ve 1DHT veya 3DHT şanzımanla eşleştiriliyor. Motor, sırasıyla 115 kW/220 Nm ve 150 kW/310 Nm veya 165 kW/390 Nm çıkış sağlıyor. Chery'ye göre, WLTC standartlarına göre saf elektrikli seyir menzili 100 km ve 160 km arasında değişiyor ve kapsamlı menzil 1.400 km'yi aşıyor. 0'dan 100 km/saate hızlanması 4,26 saniyede çıkmasına rağmen yakıt tüketiminin 100 km'de 4,2 litre olması oldukça cazip bir seçenek olarak öne çıkıyor. Hızlı şarj modunda pilin %30'dan %80'e doldurulması ise yalnızca 20 dakika sürüyor.

Fengyun T9, plug-in hibrit bir araç olarak krom kaplı şeritlerle çevrelenmiş kapalı bir ızgara tasarımına sahip. Gizli kapı kolları, asma tavan tasarımı ve çok kollu büyük jantlar ile dikkat çeken araç, arkada boydan boya tipte arka lambalar ve 'Fulwin' logosu ile tamamlanıyor.

İç mekanda mavi-beyaz renk şeması ve altı koltuklu düzen bulunuyor. Fengyun T9, Chery Tiggo 9'dan farklı olarak entegre çift ekran tasarımını sürdürmüyor. Bunun yerine bağımsız, kayan 10 inçlik tam LCD gösterge paneli ve yerleşik Qualcomm Snapdragon 8155 çipli 15,6 inç 2,5K merkezi kontrol ekranı kullanılıyor. Araç ayrıca HUD ile donatılmış durumda.

chery-fengyun-t9-2.jpg

KOLTUK BAŞLIKLARINDA BİLE HOPARLÖR VAR

Diğer özellikler arasında alışılmışın dışında koltuk başlarında dahi bulunan14 hoparlörlü ses sistemi dikkat çekiyor. Artık Tüm Cherylerde olduğu gibi cep telefonları için kablosuz şarj bulunuyor.

Chery'nin yeni Fengyun T9 modeli, plug-in hibrit SUV segmentinde rekabetçi bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Yüksek teknoloji özellikleri ve ekonomik fiyat aralığı ile bu modelin piyasada iyi bir yer edinmesi bekleniyor. Fengyun T9'un 2024 yılının 3. çeyreğinde Türkiye'ye gelmesi beklenirken, fiyat konusunda konuşmak için henüz çok erken.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN