CHP satılan kamu taşınmazlarının bilançosunu açıkladı

CHP satılan kamu taşınmazlarının bilançosunu açıkladı

CHP Bolu milletvekili Türker Ateş'in yaptığı açıklamaya göre, son on yılda (2013-2023) hazine tarafından satılan kamu taşınmazlarından 6 milyar dolar gelir elde edildi. Bu gelirin yarısından fazlası, 2/B arazilerinin satışından elde edildi.

2/B arazileri, 1983 yılında çıkarılan 3302 sayılı Kanun'un 2/B maddesi kapsamında orman vasfını yitiren veya kaybeden arazileri ifade ediyor. Bu araziler, 2012 yılında çıkarılan 6360 sayılı Kanun ile satışa açıldı.

ooooo.jpg

Ekonomim'in haberine göre; CHP'li Türker Ateş, 2/B arazilerinin satışıyla ülkenin çok değerli alanlarının imara ve ranta açıldığını savundu. Ateş, bu hafta içerisinde TEDAŞ ve TEİAŞ'ın kullanımındaki çoğunluğu Türkiye'nin en önemli turizm kentlerinde bulunan 73 adet arsanın satış kapsamına alındığını hatırlatarak, yaklaşık 6 milyon metrekare alanın ormanın Cumhurbaşkanı Kararı ile orman sınırları dışına çıkarıldığını kaydetti.

180 MİLYAR LİRA

Ateş, 2013- 2023 yılları arasında satılan kamu taşınmazlarının toplam değerinin de 180 milyar lira olduğunu belirtti. Ateş, taşınmaz satışlarından elde edilen gelirlerin, hükümetin israf politikaları nedeniyle çarçur edildiğini savundu.

Taşınmaz satışlarıyla ilgili yapılan eleştiriler, hükümet tarafından genellikle "kamu gelirlerinin artırılması" amacıyla yapıldığı savunularak yanıtlanıyor.

Ancak, muhalefet, taşınmaz satışlarının kamu yararı gözetilmeksizin gerçekleştirildiğini ve bu satışlardan elde edilen gelirlerin verimli alanlara aktarılmadığını savunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN