CHP'li Gürer'den kanun teklifi: Asgari ücretlilerin maaşlarına haciz konulmasın

CHP'li Gürer'den kanun teklifi: Asgari ücretlilerin maaşlarına haciz konulmasın

Doğrudan 7 milyondan fazla çalışanı, dolaylı olarak ise toplumun tamamını ilgilendiren yeni asgari ücret için çalışmalarında çıkacak karar merakla bekleniyor. Asgari ücretin açıklandıktan birkaç ay sonra açlık sınırı altında kaldığını belirten CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, asgari ücretli çalışanların maaşlarına haciz konulmasının önüne geçilmesi amacıyla hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Milyonlarca vatandaş Asgari Ücret Tespit Komisyonu'ndan çıkacak zam haberini beklerken CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, asgari ücretli çalışanlarla ilgili hazırladığı kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Asgari ücretin ortalama ücrete dönüştüğünü belirten Gürer, "Asgari ücretin ne olduğundan çok alım gücü önemli. Çünkü asgari ücret, açıklandıktan birkaç ay sonra açlık sınırı altında kalıyor. Bu ara asgari ücretle geçinmek zorunda kalanların yaşadığı ekonomik sıkıntıları da dikkate alarak, asgari ücretin haczedilememesi, haciz dışı kalması için bir kanun teklifi verdim." dedi.

'KREDİ KARTI BORÇ BAKİYESİ 2 TRİLYONU AŞTI'

Vatandaşların bankalara ve finans kuruluşlarına olan bireysel kredi ve kredi kart borç bakiyesi 2 trilyon 619 milyar liraya ulaştığını belirten Gürer, "Vatandaşların faizler ve icra masrafları hariç 84 milyar liraya yakın icralık kredi borcu bulunuyor. UYAP üzerinde açılan ve icra dairelerinde derdest bulunan dosya sayısı 21 milyon 569. Bunların önemli bir bölümü dar gelirli, ekonomik anlamda sorun yaşayanlar ve asgari ücretliler. " diye konuştu.

'ASGARİ ÜCRETLE EV GEÇİNDİRMEK DAHİ ÇOK ZOR'

Asgari ücret alanların ücretlerinin haczedilmemesi için düzenlediğim kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sunan Gürer, "İçinde bulunduğumuz koşullarda asgari ücretle ev geçindirmenin dahi çok zorlaştığı bir süreçte en azından onların asgari ücretleri haczedilmesin. Onlara, süreç içinde borçlarını ödeyecekleri, destek ve yapılanma sağlansın.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN