Çiftçiler bu zamlardan sonra tarlayı terk edecek! Tarım Kredi'de gübre fiyatları uçtu... İşte DAP, Üre, Can gübre fiyatları!

Çiftçiler bu zamlardan sonra tarlayı terk edecek! Tarım Kredi'de gübre fiyatları uçtu... İşte DAP, Üre, Can gübre fiyatları!

Son günlerde sık sık gündemde yer alan gübre fiyatlarında güncel fiyatlar cep yakıyor. Dap gübre fiyatları, üre gübre fiyatları, can gübre fiyatları merak konusu oldu. Çiftçilerin gündeminde yer alan gübre fiyatlarında zam üstüne zam geliyor. Tarlasına yeterli miktarda gübre veremeyen çiftçiler isyan bayrağını çekti. Peki güncel gübre fiyatları ne kadar? İşte tüm detaylar...

ÇİFTÇİLERİN YÜREĞİNE İNEN ZAM!

Ülke gündeminde yer alan gübre fiyatlarında güncellemeler devam ediyor. 2022 yılı ile birlikte en çok zamlanan ürünlerden birisi olan gübre fiyatları 2023 yılında da artış trendine devam ediyor. Üreticinin omuzuna yük olarak binen zamlar ile birlikte çiftçiler ne yapacağını şaşırdı. Tarlasına yeterli miktarda gübre veremeyen üretici vatandaş isyan bayrağını çekti.

Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından fiyatlandırılan gübre fiyatında ise düzenleme yapıldı. İklimlerin değişmesiyle birlikte ekim mevsiminin başlangıcı geldi. Toprakta yaşanan hareketlilik ile birlikte gübre fiyatlarına yapılan zam üreticinin cebine ateş düşürmeye devam ediyor.

Tarım Kredi Kooperatifleri gübre fiyatlarını en ucuz fiyata satılmasıyla gündemde yer alırken gübre fiyatlarına gelen zamların yüzde 20'yi aştığı dikkat çekti. Diğer yandan dap gübre fiyatları, üre gübre fiyatları ve 26'lık gübre fiyatları 12 Nisan 2023 tarihi ile birlikte güncellendi. 12 Nisan Üre gübre , DAP gübre, Can, Amonyum Sülfat fiyatlarında zamma gidildi.

resized-16507444-gubree.jpg

GÜBRE FİYATLARINA ZAM GELDİ!

Gübre fiyatlarında yaşanan zam ile birlikte üretici ürünlerine de zam gelmeye devam ediyor. Gübre fiyatlarına zam yapılması ile birlikte pazar, market ve manav ürünlerinde yaşanan zam tüketiciye yansıyor.

Manav, market ve pazarda yer alan meyve ve sebze fiyatlarının iki yıl artmasıyla birlikte tüketiciler de isyan ediyor. Gübre fiyatlarında yaşanan dalgalanma ile birlikte son durum paylaşıldı. 12 Nisan tarihi ile gelen zamlar sonrasında yüzde 20 oranında zam yapıldığı dikkat çekti.

ami-important-role-in-keeping-food-costs-low.jpg

GÜNCEL GÜBRE FİYATLARI!

  • Üre gübresi 9 bin 500 lira ile 10 bin 500 lira arasında bulunuyor.
  • DAP gübrenin satış fiyatı 14 bin 500 lira ile 15 bin 500 lira arasında bulunuyor.
  • Kompoze gübrelerden 15.15.15’in fiyatı 11 bin 750 lira ile 12 bin lira arasında bulunuyor.
  • 20.20.0+ZN’nin fiyatı ise 10 bin 500 lira ile 11 bin lira arasında bulunuyor.
  • A. Sülfat ise 5 bin 100 lira ile 6 bin lira arasında bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN