Çiftçilere dev destek! Hububat, baklagil, mısır… 59 milyon TL’lik ödeme! Ödemeler başlıyor

Çiftçilere dev destek! Hububat, baklagil, mısır… 59 milyon TL’lik ödeme! Ödemeler başlıyor

2023 yılı sonuna yaklaşırken çiftçileri sevindiren haberlerde peş peşe geliyor. Tarım ve orman bakanlığı 2023 üretim yılı kapsamında hububat, baklagil, dane mısır fark ödemesi için düğmeye bastı. Binlerce çiftçiye 59 milyon TL tutarında ödeme yapılacak. İşte çiftçi destek ödemeleri hakkındaki tüm detaylar…

Tarım ve Orman Bakanlığı 2023 üretim yılı kapsamında Elbistan'da hububat, baklagil, tane mısır fark ödemesi çerçevesinde 1502 üretici ve işletmeye 59 milyon lira ödeme yapacak. Elbistan İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Çitil, bakanlık bünyesinde 2023 yılı için çalışmaların devam ettiğini belirtti. İşte çiftçi destek ödemeleri hakkındaki tüm detaylar…

ELBİSTANLI ÇİFTÇİYE DESTEK

Mazot ve gübre desteğinin yanı sıra üreticilerin maddi açıdan güçlenmesi için hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemeleri oluşturulduğunu belirten Çitil, çalışmaların ilçe genelinde 1502 üretici ve İşletmeyi kapsadığını söyledi. İşletmeler kapsamında üreticileri ödenecek destek miktarının rekor seviyeye ulaştığını belirten Çitil, icmallerin Bakanlığın ilgili birimlerine gönderildiğini vurguladı.

ciftci-mazot.jpg

Çiftçiye toplamda 59 milyon 37 bin TL'lik desteğin ilerleyen günlerde çiftçilerin hesabına yatırılacağını belirten Çitil, “2023 üretim yılı hububat baklagil ve dane mısır fark ödemesi desteği rakamlarımız netlik kazandı. Bu üretim sezonu için 59 milyon 37 bin liralık bir destek oluştu. İcmalleri Tarım ve Orman Bakanlığımızın ilgili birimlerine gönderdik. Ödemelerin de kısa süre içinde başlamasını bekliyoruz.” sözlerini dile getirdi.

ciftci-destek-basvurulari.jpg

Depremden olumsuz etkilenen üreticilerin her alanda bakanlıktan destek aldığını ifade eden Çitil, üretimin aksamaması ve mağduriyet yaşanmaması için bütün gayret ve çabanın gösterildiğini ifade etti. Üreticilerin desteği oldukça ihtiyaç duyduğunu ifade eden Çitil, ödemelerin hayırlı olmasını dilediğini söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN