Çifte maaş dönemi artık bitti! Tek maaş dönemi başlıyor: Maaşlarda yeni düzenleme detayları açıklandı

Çifte maaş dönemi artık bitti! Tek maaş dönemi başlıyor: Maaşlarda yeni düzenleme detayları açıklandı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katılımlarıyla, Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi detayları açıklandı. Bu kapsamda en dikkat çeken tedbirlerden biri çifte maaş dönemi oldu. Artık tek maaş dönemi başlıyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi’ne ilişkin detaylar belli olurken yeni dönemde atılacak adımlar ve ekonomi kapsamında alınacak olan tedbirler merak konusu oldu. Bu kapsamda Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kamuoyunu uzun süredir meşgul eden ballı maaşlara düzenleme yapılacağını belirtti. Paketin içindeki diğer detaylar da dikkat çekti.

p-1-001.jpg

SADECE BİR YERDEN ÜCRET ALINACAK

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik krizin önüne geçilmesi için atılan yeni adımları Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi adı altında açıkladı. Bu kapsamda dikkat çeken ilk tedbirlerden biri Yönetim Kurulu ücretlerine sınır getirilmesi oldu. Kamuda çalışanların tek yerden maaş alacağı öğrenildi.

Bunların yanı sıra pakette yer alan detaylara göre kamuya taşıt alımına sınırlama getirilecek, sadece bir yerden yönetim kurulu ücreti alınabilecek ve bu ücretlere üst sınır getirilecek. Ayrıca kamuya 3 sene boyunca yalnızca emekli olanların yerine işe alımlar gerçekleşecek.

yeni-proje-3.jpg

ÇİFT MAAŞ KONUSUNA AÇIKLIK GELDİ

10 Haber yazarı Erdal Sağlam bugünkü yazısında ballı maaşların sona ereceğini dile getirerek, “Kamunun iştiraki olan yerlerde görev alıp maaş alan bürokratlar kendi maaşı kadar bölümünü alıp gerisini bütçeye aktarmak zorunda kalacak” dedi. Sağlam, konuya ilişkin yazısının devamında şunlara yer verdi:

“Aldığımız bilgilere göre kamuoyunda ‘ballı maaş’ olarak bilinen, bazı bürokratlar ve bakan yardımcılarının kamunun hissesi bulunan büyük şirketlerde yönetim kurulunda yer alıp çok yüksek maaşlar alması uygulamasının büyük ölçüde tırpanlanacağı anlaşılıyor. Buradaki sistem ‘yönetim kurulu üyeliğinden aldığın maaş ancak kendi kurumundan aldığın maaş kadar olacak’ üstüne kurulacak. Yönetim kurulu üyeliğinden kendi maaşın kadar olan kısmın üstü otomatik olarak bütçeye alınacak. Örneğin 100 bin TL maaş alan bürokrat bir şirket yönetim kurulu üyeliğinden 250 bin TL maaş alıyorsa, bunun 100 bin TL’sini yine alabilecek ama geriye kalan 150 bin TL bütçeye gelir yazılacak.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN