Çöküşe hazırlanın! ABD'li milyoner elinde altın olanları uyardı: Dünya piyasasında deprem olacak

Çöküşe hazırlanın! ABD'li milyoner elinde altın olanları uyardı: Dünya piyasasında deprem olacak

Tüm dünyada altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip edilirken, ABD’li milyarder elinde altın olanları uyardı. Analistler, FED’in faiz indirimi yapacağını öngörse de bakın milyarder nasıl bir uyarıda bulundu?

Altın fiyatlarındaki yükseliş tüm dünyada yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Ons altın fiyatı bugün itibari ile alışta 2.360, satışta da 2.597 dolar seviyesinde işlem görüyor. Türkiye’deyse gram altının alış fiyatı 2.447,98 TL, satışı da 2.597 TL olarak kaydedildi. Çeyrek altınsa 4.080 TL’den alıcı buluyor.

FED’İN FAİZ İNDİRİMİNE GİDECEĞİ ÖNGÖRÜLÜYOR

Analistler ise FED’in bu yıl %90 ihtimalle faiz indirimine gideceğini öngörüyor. FED’in ilk faiz indirimi için Eylül ayı işaret edilirken, ABD’de açıklanan makroekonomik verilerin enflasyonun dirençli olduğu yönünde sinyalde bulunduğu da vurgulanıyor. Geçtiğimiz hafta açıklanan istihdam raporundaki verilerin iş gücü piyasalarının soğuduğunu işaret etmesine rağmen, yatırımcıların temkinli olduğu da belirtiliyor.

altin-ve-gumus.jpg

YATIRIMCILARA KRİTİK UYARI

Ekonomist ve analistler ise bölgesel riskleri değerlendirerek altın fiyatlarıyla ilgili yorumlarını paylaşıyor. ABD’li milyoner Jim Rogers, küresel Pazar dinamiklerinin uzun zamandır yaydığı istatistikleri açıkladığı bir röportajında, altının hızla yükselmesi ile beraber yatırımcıların gelecekte değer kazanmak için değerli metale yöneleceğini belirtti. Rogers’a göre, dünya piyasaları yakında kendilerini inişli çıkışlı bir ekonomik çöküşe hazırlarken, altın istikrarlı fiyat yükselişi gösterebilir.

Ayrıca Rogers, önümüzdeki aylarda hisse senedi piyasasında yaşanan sorunların artmasını da bekliyor. Hisse senedi piyasasında sorun yaşandığında pek çok kişinin koruma olarak altın ile gümüşe yöneleceğini belirtiyor. Rogers, altın ve gümüşünü satmadığını ve fiyatların düşmesi durumunda daha çok almayı planladığını aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN