Cüzdanlar ağlayacak! Büyük zam dalgası yolda: Akaryakıt, dolar, euro o rakamı aşacak

Cüzdanlar ağlayacak! Büyük zam dalgası yolda: Akaryakıt, dolar, euro o rakamı aşacak

Yaklaşık iki aydır sabit bir seyir izleyen dolar yatırımcıları endişelendirirken günün kur rakamları belli oldu. Bunun yanı sıra Ekonomist Evren Devrim Zelyut, yaptığı açıklamalarda ilerleyen günlere ilişkin akaryakıt, dolar, euro kanadında muhtemel değişiklikleri bildirdi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Merkez Bankası, Seçim öncesinde politika faizini yükselterek 2 defa da pas geçip sıcak para yatırımcısına Türkiye’ye çekmek adına adımlar attı. Bu sayede bir yandan dolar 32 TL da sabit kalırken yatırımcılar yavaş yavaş endişelenmeye başladı. Bugün için Kapalıçarşı’da dolar 32 lira, Euro 34,788 TL, İngiliz Sterlini 40,79 TL, İsviçre Frangı 34,99 TL'den güne başladı.

adsiz-tasarim-1.jpg

DOLAR 45 TL’Yİ AŞABİLİR

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, ekonomi piyasasına ilişkin sık sık yeni yorumlar yapıyor. Bu kapsamda, “"Doları 32 lirada tutmak bir başarı mı? Dolar 20 liralara düştü biz mi görmedik? Doları 17 liraya düşürmek bir başarıdır. Dolar 17 lira olursa o zaman enflasyon düşer” açıklamasında bulunan uzman isim, Youtube kanalında yaptığı son açıklamalarda doların 45 lirayı aşacağını ifade etti.

adsiz-tasarim-2.jpg

“ENFLASYON YUKARI ÇIKTIĞI İÇİN KUR DA YUKARI ÇIKACAK”

Zelyut, "Dışa bağlı ekonomiyle bizlerin alın terini Çinlilere, Almanlara Hintlilere sattınız. Kur düşmeden neyin zaferidir bu? Gelen para biz ihracatı patlattığımız için mi geliyor? Hayır muazzam bir maliyet ödeyerek bu sıcak parayı getiriyorsunuz. Tefecileri zengin ederek kuru 32 lirada tutmak başarı değildir. Sıcak para hızlıca çıkınca ne olacak? Çıktığı vakit dağıtıp gider… Yerli yatırımcıda yeniden dolara yönelir. Eylül ayında işler karışır. Enflasyonda ciddi problemler olacak. Dolar, Euro, ve akaryakıt 45’i aşacak. Kurun 32 lirada kalmasını vatandaşın üstüne yıkıyorsunuz. Bütçe açığını kapatmak için KDV ve ÖTV’ye yüklenmeye devam edeceksiniz. Enflasyon yukarı çıktığı için kurda yukarı çıkacak” açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN