Deprem konutlarında sabit taksit dönemi! Erdoğan rakamları tek tek açıkladı: 484 Bin TL'ye 3+1 ev fırsatı!

Deprem konutlarında sabit taksit dönemi! Erdoğan rakamları tek tek açıkladı: 484 Bin TL'ye 3+1 ev fırsatı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11 ildeki depremzedeler için sabit taksitli konut müjdesini duyurdu. 2 yıl ödeme yok, 18 yıl vade var. Peşin alımda ev fiyatı 484 bin TL'ye kadar iniyor. İşte aylık 8.750 TL taksitli planın tüm detayları.

6 Şubat depremlerinden etkilenen 11 ilde inşası tamamlanan 455 bin afet konutu için hak sahiplerinin beklediği "ödeme takvimi" sonunda belli oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada depremzedelere tarihi bir müjde verdi. 'Maliyetin yüzde 65'ini devlet karşılıyor' diyen Erdoğan, evlerin maliyetinin neredeyse 4'te 1 fiyatına peşin alınabileceğini duyurdu. İşte 2 yıl ödemesiz, 18 yıl vadeli ve faizsiz konut ödeme planının tüm detayları...

'FAİZ YOK, 2 YIL ÖDEME YOK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Sosyal devlet olmanın gereğini yapıyoruz' diyerek başladığı konuşmasında, depremzedelerin yuvalarına kavuşurken borç yükü altında ezilmeyeceğini ifade etti. İzmir, Elazığ ve Giresun örneklerini veren Erdoğan, 11 ildeki (Hatay, Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya, Gaziantep vb.) afetzedeler için de benzer bir modelin uygulanacağını belirtti.

Yeni sisteme göre;

Altyapı maliyetleri tamamen devlet tarafından karşılanacak. Kalan konut maliyeti üzerinden %50 indirim daha yapılacak. Böylece toplam sübvansiyon %65'i bulacak.Öte yandan hak sahipleri anahtarlarını teslim aldıktan sonra ilk 2 yıl boyunca tek kuruş ödeme yapmayacak.

ekran-goruntusu-2026-02-11-134733.png

AYLIK TAKSİTLER VE PEŞİN ÖDEME KOLAYLIĞI

Erdoğan'ın açıkladığı rakamlar, özellikle peşin ödeme yapmayı düşünenler için büyük bir fırsat sağlayacağa benzemekte.

Taksitli Ödeme Seçeneği ile 3+1 konutların indirimli fiyatı ortalama 1 Milyon 890 Bin TL olarak belirlendi. Vatandaşlar 2 yıl beklemenin ardından, 18 yıl boyunca aylık 8.750 TL sabit taksit ödeyecek. Bu rakama memur maaş artışı veya enflasyon farkı yansıtılmayacak.

Peşin indirimde ise eğer hak sahibi borcunu peşin kapatmak isterse, evin fiyatı 484 Bin TL'ye düşecek. Yani taksitli fiyatın neredeyse dörtte birine ev sahibi olunabilecek.

DEPREM KONUTLARI ÖDEME TABLOSU

ekran-goruntusu-2026-02-11-140232.png

DEPREM KONUTLARI ÖDEMELERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Deprem konutları için ödemeler hemen başlamayacağı belirtildi. Hak sahibi anahtarını teslim alıp evine oturduktan tam 2 yıl sonra taksit ödemeye başlayacak.

DEPREM KONUTLARI İÇİN KREDİ ÇEKİLEBİLİR Mİ?

Erdoğan, peşin ödeme indiriminden yararlanmak isteyenler için Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi kamu bankalarının 'gerekli kolaylığı' sağlayacağını duyurdu. Kredi faiz oranlarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN