Dev AVM'ler borsa denizine açılıyor! Yılın dokuzuncu arzı yolda: O tarihte talepler toplanacak

Dev AVM'ler borsa denizine açılıyor! Yılın dokuzuncu arzı yolda: O tarihte talepler toplanacak

Dev AVM’lerin yatırımcısı ve işletmecisi olan Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş borsaya açılma kararı aldı. Şirket, 33 milyon 357.450 adet hissesi için 135 TL fiyattan talep toplayacak. 17, 18, 19 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek halka arzın büyüklüğü ise 4,5 milyar TL’yi bulacak. İşte detaylar…

Borsa İstanbul’da yılın 9’uncu halka arzı gerçekleşecek. Bu kapsamda Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş, 33 milyon 357.450 adet hissesini halka arz edecek. Ak Yatırım ve Deniz Yatırım konsorsiyumu ile hisse başına 135 TL’den gerçekleşecek talep toplama sonucunda, halka arz büyüklüğünün 4,5 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor. Rönesans Gayrimenkul Yatırım’ın halka açıklık oranıysa %10,08’i bulacak.

TALEP TOPLAMA HANGİ TARİHLERDE?

Rönesans Holding bünyesinde, ticari gayrimenkul geliştirme alanında faaliyetlerini sürdüren Rönesans Gayrimenkul Yatırım; 16 ayrı yatırım ile 740.000 metrekarelik brüt kiralanabilir alanı yönetiyor. Optimum, Hilltown ve Piazza gibi AVM markalarının yatırımcısı ve işletmecisi olarak 7 ilde faaliyetlerini sürdüren Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş için 17, 18, 19 Nisan tarihlerinde talep toplama işlemi yapılacak.

GELİR NEREYE GİDECEK?

“RGYAS” işlem kodu ile BİST Yıldız Pazarda işlem görecek şirketin, halka arz gelirlerinin çoğunluğu borçlarının finansmanında ve yeni projelerinde kullanılacak. 2023’ü 5 milyar TL hasılat ve 3,1 milyar TL brüt kararlılık ile kapatan şirketin halka arzdan sonra, Rönesans Holding tarafından sağlanacak 1,1 milyar TL kaynakla ve 30 günlük süreyle fiyat istikrarı işlemleri uygulanacak.

avmler-halka-arz-oluyor.jpg

Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Canbaş, 85,5 milyar TL'lik ticari gayrimenkul portföyüne sahip olduklarını belirterek, "Son olarak Antalya ve İstanbul Ümraniye için de proje çalışmalarına başladık. GYO değiliz. Kira geliri getiren varlıklara sahip yatırımcı ve işletmeci şirketiz. Konut ağırlıklı yapımız olmadığı için yüksek faizlerden etkilenmiyoruz. Kiracı seçimlerinde zincir markalara ağırlık veriyoruz. Böylece ticari gayrimenkullerimizi sürdürülebilir şekilde yönetebiliyoruz" dedi.

İLK 3 AY İÇİNDE GERÇEKLEŞEN HALKA ARZLAR

-Pasifik Donanım ve Yazılım Bilgi Teknolojileri A.Ş. (PATEK)

-Bor Şeker A.Ş. (BORSK)

-Limak Doğu Anadolu Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş. (LMKDC)

-Alves Kablo San. ve Tic. A.Ş. (ALVES)

-OBA Makarnacılık A.Ş. (OBAMS)

-Artemis Halı A.Ş. (ARTMS)

-Mogan Enerji Yatırım Holding A.Ş. (MOGAN)

-Odine Solutions Teknoloji Tic. ve San. A.Ş. (ODINE)

-IC Enterra Yenilenebilir Enerji A.Ş. (ENTRA)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN