Dev bankalardan Türkiye için karamsar enflasyon tahmini

Dev bankalardan Türkiye için karamsar enflasyon tahmini

Geçtiğimiz ay döviz kurları maliyetleri katlarken, enflasyonda bir rekor daha geldi. TÜİK'in bugün açıkladığı ve 20 yılın zirvesine çıkan enflasyon rakamlarının ardından dev bankalar Goldman Sachs ve JP Morgan, Türkiye için yıl sonu enflasyon tahminini yukarı yönlü revize ettiklerini açıkladı. Goldman Sachs, enflasyonun Mayıs ve Haziran aylarında yüzde 67 ile zirveyi göreceğini ifade etti.

Piyasaların merakla beklediği mart ayı enflasyon rakamları açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre, tüketici fiyatları (TÜFE), martta aylık bazda yüzde 5,46 artarken, yıllık enflasyon 20 yılın yeni zirvesi olan yüzde 61,1'ye yükseldi.

Enflasyon Araştırma Grubu'na (ENAG) göre ise, Mart'ta enflasyon yüzde 11.93 olurken yıllık enflasyon yüzde 142.63 oldu.

Türkiye'de enflasyonun yüzde 60'ı da aşmasının ardından uluslararası yatırım bankalarından Goldman Sachs ve JPMorgan tahminlerini yükseltti.

GOLDMAN SACHS: YÜZDE 65'İ AŞACAK

Goldman Sachs, enflasyonun bu yılın büyük bölümünde yüzde 65'in üzerinde kalmasını beklediğini açıkladı. Kuruluş Mayıs ve Haziran aylarında ise yüzde 67,0 seviyelerinde bir zirve görülebileceğini ifade etti. Goldman daha önce zirvenin yüzde 60'ın hemen üzerinde olacağı, yıl sonunda ise yüzde 45 seviyelerine ineceği tahmininde bulunmuştu.

JPMorgan ise enflasyonun yıl sonuna çok yakın bir zamana kadar yüzde 65-70 aralığında seyretmesini beklediğini açıkladı. JPMorgan geçen ay enflasyon tahminini yıl sonu için yüzde 40,2'ye yükseltmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN