Doğalgaz indirimin ardından yeni açıklama! BOTAŞ duyurdu: 2024'e kadar...

Doğalgaz indirimin ardından yeni açıklama! BOTAŞ duyurdu: 2024'e kadar...

Karadeniz kızının sistemi aktarılması ile birlikte 31 Mayıs'a kadar devam eden bedava doğalgaz uygulaması için yeni bir açıklama geldi. Haziran ayında tarifede değişiklik olmadığı belirtilirken indirimin 2024'e kadar devam edecek aktarıldı. İşte doğalgaz indirim detayları…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz ay duyurula Karadeniz gazı hakkında açıklamalarda peş peşe geliyor. Yapılan açıklama ile birlikte 31 Mayıs'a kadar doğalgaz faturalarına ödeme yapılmayacağı belirtilirken vatandaşın da cebi rahatladı. Yapılan bir diğer açıklama ise 25 metreküplük bir kısmın 1 yıl boyunca ödenmesi oldu. Geçtiğimiz ay milyonlarca vatandaş 0 TL doğalgaz faturaları ile sevinirken 25 metreküplük indirim kararı ise Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte doğalgaz indirim detayları…

BİR AÇIKLAMADA BOTAŞ'TAN GELDİ

Uzun zamandır beklenen Karadeniz gazı geçtiğimiz ay milyonların yüzünü güldürdü. 0 TL faturalardan sonra 1 yıl boyunca geçerli olacak indirim hakkında açıklamalar da peş peşe geldi. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'ın (BOTAŞ) tarafından gazı zam ya da indirim yapılıp yapılmayacağı merak edilirken beklenen açıklama sonunda geldi. Haziran ayında elektrik üretim amaçlı gaz satışı fiyatında Sanayi kuruluşlarında ve mesken abonelerinde herhangi bir tarife değişikliği yapılmayacağı vurgulandı.

dogalgaz-2.jpg


BOTAŞ'ın resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklama doğrultusunda Haziran ayı tarife listesi belli oldu. Doğalgazda Haziran ayında geçerli olacak Mesken veya Sanayi aboneleri ile elektrik üretime yönelik tarifelerin sabit tutulduğu aktarıldı. Bu kapsamda Botaş konut tüketicileri içinde dağıtım şirketlerinden Haziran ayında uygulanacak satış fiyatında 100 metreküp doğalgaz için 4.080 TL ödeme alacak.

dogalgaz-fatura-001.jpg
Sanayi aboneleri için kademe bir için 100 metreküp doğalgaz fiyatının 7.124 TL, kademe 2 için 9.478 TL olduğunu belirtti. Elektrik üretim amacıyla kullanılan tarifede ise 100 metreküp doğalgaz fiyatının 10.000 TL olduğu vurgulandı. Doğalgaz fiyat tarifeleri ise aylık olarak hesaplanmaktadır.

AVRUPA'YA GÖRE DAHA DÜŞÜK

Kurumun internet sitesi üzerinden yapılan açıklama doğrultusunda Türkiye'deki doğalgaz fiyatının Avrupa ülkelerine göre daha düşük olduğu belirtildi. BOTAŞ yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

botas-1.jpg


"Household Energy Price Index (HEPI) fiyatları esas alındığında halen konutlarda, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatı ülkemizde uygulanmaktadır." (AA)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN