Dolar 8 TL'ye Düşecek Mi? Tuna Kaya Dolar İçin Öyle Bir Seviye Verdi Ki.. Sakın Tuzağa Düşmeyin

Dolar 8 TL'ye Düşecek Mi? Tuna Kaya Dolar İçin Öyle Bir Seviye Verdi Ki.. Sakın Tuzağa Düşmeyin

Sosyal medya hesabından piyasalara ilişkin günlük ve haftalık değerlendirme videoları atan Piyasa Uzmanı Tuna Kaya, yeni videosunda yatırımcılara "Dikkat" diyerek doların direnç ve destek seviyelerini açıkladı. İşte gelecek günlerde dolara yaşanacak hareketlilikler.

Dolarda tekrardan başlayan yükseliş trendi ile beraber 14 barajını aşan dolar 16 seviyelerine yükseldi. Dolar yükselişinin kalıcı mı olup olmadığı merak konusu olurken, Piyasa Uzmanı Tuna Kaya, dolara ilişkin grafik yayınlayarak dolarda önümüzdeki dönemlerde yaşanabilecek seviyeleri verdi. Dolarda tarihi zirvelerin yaşanabileceğini ifade eden Tuna, 20 TL seviyesinde dikkat çekti. İşte Tuna Kaya'dan dolar yatırımcılarını yakından ilgilendirecek o değerlendirmeler.

dolar.jpg

"DOLARDA 15,75 SEVİYESİ KRİTİK BİR SEVİYE"

Dolarda yeni zirvelerin yaşanacağına işaret eden Kaya, dolar trendinin yukarı yönlü hareketlerine devam edeceğini söyledi. Dolar için kritik seviyeleri veren Kaya şunları kaydetti:

"Dolarda yeni tarihi zirvelere gideceğimizin işareti gözüküyor. TÜİK verisi çok önemli. Enflasyonda gıdanın paya yüksek. Konut ise satışları fırlamış durumda. Bu rakamlar korkunç rakamlar. 14,85 bandının aşılması durumunda önemli bir sıçrama oldu. Dolar daha önceki dönem 13,95 banında 40 gün tutuldu. Daha sonra 14.85 bandında geldi burada da uzun süre tutuldu. Bir sonraki sıçrama olacak. 15.72 seviyesi ile 16 seviyesinde dolar 40 gün daha tutulabilir. Eğer dolar 16 bandının altında tutunamazsa bir sonraki zirve 17,17 seviyesi olacak. Trend olarak yukarı yönlü hareket edecek. 15,75 seviyesi çok kritik bir nokta. Bu seviye önümüzdeki süreçte kritik bir alan"

DOLARIN KIRILMA SEVİYESİNİ VERDİ

"Dolar kuru hangi seviyede yükselebilir?" sorunsa ise Kaya, "Kurda şu an destek bölgesi 15,80. Direnç bölgesi ise 16,60 seviyesi. Ve bir sonraki seviye 17,54 ve sonraki seviye ise 18,42. Eğer 18,42 seviyesi aşılırsa bizi 19,52 ile 20,63 seviyeleri bekliyor. Doların 20 günlük hareketine bakınca 15 seviyesini geçiyor. Burada potansiyel yukarı yönlü hareket edecek.

"SERT DÜZELMELER GELEBİLİR"

Kurda yeni tuzağın olacağını belirten Kaya, "8 seviyelerinden 18 seviyelerine gelmişti dolar. Eğer kurda sert yükseliş olursa 18 seviyelerine yükselirse ve enflasyona dayalı yola çıkarsak kurda sert düzelmeler görebiliriz. Burada dikkat edin. Yüksek bölgelerden kura bulaşmayın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN