Olay, 27 Şubat saat 15.00 sıralarında Esenyurt’taki özel bir hastanede meydana geldi. İddiaya göre Sibel Yiyin, 15 Şubat’ta aynı hastanede karın gerdirme operasyonu geçirmişti. Henüz 12 gün geçmişken, 27 Şubat’ta tekrar hastaneye başvurarak yüz gerdirme ameliyatı oldu.
Ameliyattan sonra servise alınan Yiyin, bir süre sonra fenalaştı. Saat 18.00 civarında durumunun ağırlaşması üzerine solunum yetmezliği tespit edildi. Yapılan müdahalelere rağmen Yiyin hayatını kaybetti. Ölüm haberinin ardından gece saat 12.00 sıralarında polis ve olay yeri inceleme ekipleri hastaneye geldi, Cumhuriyet Savcısı da inceleme yaptı. Ameliyatı gerçekleştiren doktorlar ve anestezi uzmanlarının ifadeleri alındı. Yiyin’in cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

"KESTİLER, BİÇTİLER, AMELİYATA ALDILAR"
Sibel Yiyin’in babası Murat Yiyin, kızının 10 gün arayla iki kez yüksek doz narkoz alarak ameliyat edildiğini belirterek, “Bundan 12 gün önce karın gerdirme ameliyatı olmuş. Bizim haberimiz yoktu. Dün de yüz gerdirme ameliyatı için hastaneye başvurmuş, ameliyatı yapılmış. 10 gün içerisinde iki kez yüksek doz narkoz vererek bu ameliyatı gerçekleştiriyorlar. Savcılığa bildirdik. İhmaller var diye düşünüyoruz” dedi.
Yiyin, ameliyat sonrası yoğun bakım süreci ve bilgilendirme eksikliğine dikkat çekti: “Ameliyattan çıktıktan sonra bizim haberimiz yoktu. Doktorlar ne bir yakınının telefonunu aldı, ne bir refakatçi istediler. Kendi başına ameliyata aldılar, kestiler biçtiler; ondan sonra vefat etti. ‘Başınız sağ olsun’ dediler. Bizden ameliyat onam formunu bile istememize rağmen vermediler. Bu sürecin araştırılmasını istiyoruz.”

"NASIL OLDU DA BİR ESTETİK AMELİYATTA VEFAT ETTİ"
Baba Murat Yiyin, ameliyat sonrası yaşananları şöyle anlattı: “Saat 15.00’te alındı, 17.00’de ameliyat bitti. 18.00’de komaya girdi. Solunum yetmezliği ve kalp durması teşhisi konuldu. Doktorlar, ‘Ameliyattan çıktıktan sonra bilinci yerine geldi, konuştuk ama bir süre sonra solunum yetmezliğinden komaya girdi, kalbi durdu, geriye döndüremedik’ diyor. Biz buna inanmıyoruz. Kızım sapasağlam geldi hastaneye, ne hastalığı ne sorunu vardı. Nasıl oldu da bir estetik ameliyatta vefat etti?”
Yiyin ayrıca, kızının hipertansiyonu olmasına rağmen 10 gün içinde iki kez yüksek doz narkoz verilmesini şüpheli bulduğunu vurguladı: “İlk ameliyattan vücudundan atılmadan tekrar narkoz veriyorlar. Biz bunun sonucunda kızımın hayatını kaybettiğini düşünüyoruz.”
SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Hayatını kaybeden Sibel Yiyin için Beylikdüzü Mevlana Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından Yiyin’in naaşı Güzelce Yeni Mezarlığı’na defnedildi.
