Dolar biriktirenler kaymağını yiyecek! O tarihte hazır olun: İslam Memiş doların tırmanacağı tarihi açıkladı

Dolar biriktirenler kaymağını yiyecek! O tarihte hazır olun: İslam Memiş doların tırmanacağı tarihi açıkladı

Elinde dolar bulunduran milyonlarca vatandaş sonunda o kaymağı yiyecek. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, o tarihi işaret ederek hazırlıklı olun uyarısı yaptı. Dolar için 40 TL'yi gösteren Memiş önemli açıklamalarda bulundu. İşte İslam Memiş’in o açıklamaları…

Borsa İstanbul'da hareketlilik devam ederken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, doların 40 TL'ye yükseleceği tarihi işaret. Borsada yatırımı bulunan vatandaşları tek tek uyaran uzman isim, elinde altın bulunan yatırımcıyı ilgilendiren açıklamalarda yaptı. İşte İslam Memiş'in o açıklamaları…

NOEL TATİLİ REHAVETİ ÇÖKÜYOR

tv100.com'da paylaştığı "Piyasalar bu hafta Noel tatili rehavetinde" başlıklı yazısıyla dikkat çeken İslam Memiş, ABD ve Avrupa piyasalarının Noel tatili nedeniyle kapalı olduğunu söyledi. Piyasanın tatil nedeniyle sakin bir hafta geçirdiğinin altını çizen Memiş, herhangi bir terör eyleminin küresel piyasaları ciddi anlamda etkileyebileceğini söyledi. Böyle bir olayın yaşanması durumunda dünya piyasalarının 2024 yılına gergin başlayacağını dile getiren Memiş, bu hafta piyasalarda görülen rakamları da tek tek açıkladı.

borsa-istanbul-onlem.jpg

BİST 100 NE KADAR OLACAK?

BIST 100 endeksi son çeyrekte %20 civarında bir değer kaybı yaşayan endeks ile satıcılı bir seyir yılını doldurmuş oluyor. Görülen rakamlar karşısında iki farklı tablo ortaya çıkmaktadır. Bunlar:

1- Yabancı yatırımcılar için giriş ortamı hazırlandı

2- Borsadan kalıcı çıkışlar başladı

1. seçeneğin makul bir tablo olduğunun altını çizen Memiş, orta ve uzun vadede borsada pozitif beklentinin devam ettiğini dile getirdi. Insanların borsadan soğuması ve soğutulmasının hiç iyi bir durum olmadığını ifade eden İslam Memiş, “Derseler ki, “Borsa yerine faiz var” o da ayrı bir tartışma konusu olur ve yanlış teper. Burada 7 bin 500 puan seviyesi kritik öneme sahip. Altına sarkması durumunda tüm ezberler bozulur ve borsa cazibesini yitirir. Bir hayli fazla zarar eden de olur. 7.500-7.850 puan aralığını takip edeceğim.” dedi.

islam-memis-dolar.jpg

DOLAR NE KADAR OLACAK?

Haftaya 29,11 TL seviyesinde başlangıç yapan Dolar kurunu işaret eden İslam Memiş, yılın zirvesinin 29,30 olduğunu söyledi. İlk fırsatta ani ocak ayını işaret eden İslam Memiş 30 liraya yerleşebilecek bir dolar kurunun görülebileceğini aktardı. 30 TL'nin normal bir seviye olduğunu ifade eden Memiş, kırklı seviyelerin de hedef alınacağı bir sürecin beklendiğini dile getirdi. 2023 yılının dördüncüsünün dolar olduğunu ifade eden Memiş, “Çok konuşulan ancak az kazandıran oldu. Her zaman dediğim gibi, dolar bir yatırım aracı değildir. 28,80-29,20 lira aralığında oyalanır.” sözlerini dile getirdi.

altin-dolar.jpg

ONS ALTIN NE KADAR OLACAK?

Ons altın fiyatları içinde açıklamalarda bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, 2070 dolara yükselen ons fiyatının haftayı 2053 dolar seviyesinde tamamladığını aktardı. Aşağıda teknik olarak ihlal edilen alanlar olduğunun altını çizen Memiş, 2.020-2.002-1.995 dolar seviyelerini işaret etti.

Bu hafta içerisinde ons altının aşağı yönlü destek seviyelerine test etmek isteyebileceğini aktaran uzman isim, 2024 yılında 2000 dolar seviyesinde dip yaşanabileceğini aktardı. Memiş, “Bu hafta dolar karşısındaki varlıklarda satıcılı, dolar endeksinde (dxy) alıcılı bir seyir bekliyorum.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN