Dolar, MB'nin faiz kararı öncesi 9,21'in altını test etti

Dolar, MB'nin faiz kararı öncesi 9,21'in altını test etti

Yeni haftanın ilk işlem gününde tarihi zirvesi olan 9.27'yi aşarak başlayan ve 9.33 seviyesini görerek rekor tazeleyen dolar kuru 9.2'nin altına indi.

Merkez Bankası'nın (TCMB) açıklanacak kritik faiz kararı öncesi akşam dolar/TL 9.20'nin altını gördü.

Piyasa faiz kararını saat 14:00'te öğrenecek. Faiz indirim beklentilerin yarısı 50 baz puan, diğer yarısı ise 100 baz yönünde oluştu. Sınırlı sayıda ekonomist ise Merkez Bankası'nın ekim ayını pas geçebileceğini düşünüyor.

Dünya'nın haberine göre, TCMB'nin faiz indirimlerine devam edeceği endişesiyle dün 9.37 zirvesini gören kur, bugün en yüksek 9,35 seviyelerini test etti.

Gün içerisinde 9,23 seviyelerine inen dolar/TL akşam 9,16 seviyelerine indi. Dolar/TL saat 22:08'de 9,2025 seviyesinde yer aldı.

Ata Yatırım Araştırma Direktörü Murat Barışık, DÜNYA'ya yaptığı değerlendirme; "Geçtiğimiz ay 100 baz puan indirerek politika faizini yüzde 18,00 seviyesine indirildi. Biz kurum olarak TCMB'nin faizi sabit bırakacağını bu ayı pas geçeceğini düşünüyoruz. 50 ile 100 baz puan indirmesi durumunda BIST 100 de anlık satışlar yaşanabilir fakat bu satışların sınırlı olacağını düşünüyoruz. Pas geçmesi durumunda kur tarafında geri çekilmeler ve BIST 100 endeksinde yükselişler hızlanacaktır."

Tera Yatırım, kurda geri çekilmenin sürmesi halinde 9,23 ve 9,20 TL'nin destek seviyeleri olacağını paylaştı. Öte yandan kurda oynaklığın artması ve yükselişler görülmesi durumunda 9,30 ve 9,34 TL direnç seviyeleri takip edilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN