Dolar nal gibi çakıldı! Özgür Demirtaş’tan peş peşe uyarı yağdı: Değerini bulduktan sonra…

Dolar nal gibi çakıldı! Özgür Demirtaş’tan peş peşe uyarı yağdı: Değerini bulduktan sonra…

Dolar kuruna dair Özgür Demirtaş'tan yeni gelişmeler aktarılıyor. Sabancı Üniversitesi İşletme Fakültesi Finans Kürsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, yatırımcıların dikkatini çeken paylaşımı ile birlikte Dolar/TL kurunu konu olarak ele aldı. Dolar kurunu tutmanın sağlıklı olmadığını belirten Demirtaş, baskılandığını iddia etti. İşte tüm detaylar...

Ekonomide yaşanan sıkıntıların etkisiyle Türk Lirası'nın hızla değer kaybettiği dikkatlerden kaçmıyor. Hayat pahalılığı ve enflasyonun yanı sıra peş peşe duyurulan zamlar enflasyonu kaynatmaya devam ediyor. Yükselen enflasyon sonucunda piyasalardaki dengesizlikte yatırımcıları huzursuz bir hale soktu.

DOLAR KURU SABİTLENDİ

Temmuz ayı ile birlikte TÜFE'de çift haneli bir artış beklentileri bulunurken, TCMB'ni 27 ayın sonunda iki toplantıda aldığı 900 baz puanlık faiz artışı ise beklentileri karşılamadı. Alınan kararların ardından hızla yükselen dolar kuru 27 seviyelerinde sabitlendi.

Yatırımcıların dikkatini çeken olaya dair uzman isimlerden açıklamalar geldi. Enflasyonist baskı ve Merkez Bankası faiz kararı ile beklentilerin karşılanmaması üzerine dolar rekor kırsa da son haftalarda stabil bir şekilde seviyesini koruyor. Dolar kurundaki durgunluğa ise Prof. Dr. Özgür Demirtaş'tan açıklama geldi.

fyn9whjwaaitzrf.jpg

ÖZGÜR DEMİRTAŞ DOLAR İSYANI

Özgür Demirtaş'ın açıklamalarında ise kur tutmanın doğru olmadığına değindi. Kur seviyesinin tutulmasıyla birlikte insanların suni olarak tutulduğu sanılırken, yayın gerildiğini vurguladı. Boş yere ekstra talepler oluştuğunu belirten Demirtaş, kurun serbest bırakılması gerektiğini ve normal değerini bulması gerektiğini belirtti.

Doların değerini bulmasıyla 10 - 15 kuruş aşağı yukarı oynasa da serbest kalması gerektiğini savundu. Kurdaki tehlikeden bahseden uzan isim sosyal medya hesabından dolar kuruna dair tahminlerini paylaştı. Dolar kuruna dair tahminlerinde oldukça gizemli olan Özgür Demirtaş, "Dolar: Gideceği yer 28. sonrasını sonra konuşalım..." ifadelerinde bulundu.

ekonomist-ozgur-demirtas-bankadan-dolar-cekip-kapalicarsida-satiyorlar-gercek-dolar-kuru-20yi-gecti.jpg

YIL SONU DOLAR TAHMİNİ

Ülkemizde yaşanan döviz gelişmelerine dair Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) eski başekonomisti Hakan Kara, geçtiğimiz haftalarda paylaşımda bulundu. Paylaşımında dolar kurunda yaşanan yüzde 35'lik artışın nedeninin TCMB'nin 5 Haziran tarihinde nette 20 milyardan fazla dolar alımı yaptığından kaynaklı olduğunu duyurdu. Geçtiğimiz hafta itibariyle merkez bankasının nette tekrardan satıcı olduğunu belirtti.

Açıklamalarının devamı ise şu şekilde;

"Öte yandan Merkez Bankası'nın, yıl sonu dolar/TL beklentisi bir önceki anket döneminde 26,18 TL iken, son açıkladığı anket döneminde 28,46 TL'ye yükseltti. Haziran ayında yüzde 20 değer yitiren TL'nin temmuz başından bu yana kaybı ise yüzde 3.7 civarında."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN