Dolar ve euro zirveye yakın seyrediyor!

Dolar ve euro zirveye yakın seyrediyor!

Seçimin ardından hareketlenen döviz kurlarında tırmanış sürüyor. Dolar/TL, piyasalarının açık olduğu saatte 30,38 TL seviyesinden fiyatlanırken euro ise, 33,00 TL ile tarihi zirveye yakın takip ediyor.

Döviz kurlarının haftaya yükselişle başlamasında Merkez'in faiz kararı ve Orta Doğu'daki İsrail-Filistin hattında yaşanan çatışmalar etkili oluyor.

250 BAZ PUAN ARTIŞ BEKLENİYOR

Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısı kararı bu hafta öne çıkacak. Bu hafta ayrıca Avrupa'da da faiz kararı yakından izlenecek.

Reuters anketine göre Merkez Bankası'nın (TCMB) bu hafta bir haftalık repo faizini 250 puan daha son bir artışla yüzde 45'e yükselterek faiz artışı döngüsünü tamamlaması bekleniyor.

Eylül 2023'ten itibaren kademeli yükselişine devam eden dolar/TL güne 30,38 seviyesinde başladı. Euro/TL ise zirveye yakın seyrederken güne 33,00 seviyesinden başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN