Dolarda 3 gün sonra film kopacak...Merkez Bankası dolar tahmini açıkladı! Doları olan o rakama hazır olsun

Dolarda 3 gün sonra film kopacak...Merkez Bankası dolar tahmini açıkladı! Doları olan o rakama hazır olsun

Merkez Bankası'ndan yeni dolar tahmini geldi! Dolar birikimi olanlar 3 gün sonrasına hazır olsun. Dolar kurunda yaşanan dalgalanmalarla beraber, film kopması bekleniyor. İşte dolar kurunda yaşanacaklar...

2023 yılı sonuna dair rapor paylaşıldı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası tarafından her ay paylaşılan Piyasa Katılımcılar Anketi'nin aralık ayı verileri açıklandı. Aralık ayı için tahmin edilen dolar kuruna dair veriler paylaşıldı.

DOLARI OLANLARA DİKKAT

Asgari ücret zammının açıklanmasıyla birlikte, dolar kurunda yukarı yönlü hareketlilik devam ediyor. Halk TV tarafından paylaşılan bir haberde, Hafize Gaye Erkan yönetimindeki TCMB değişimle beraber Piyasa Katılımcıları Anketi'ne yeniden ilgiyi kazandı. Paylaşılan ankette 31 Aralık 2023 tarihine ait dolar kuru tahminleri bulunuyor.

1443319.webp

YIL SONU DOLAR TAHMİNİ

Paylaşılan anket sonuçlarına göre, katılımcılar yıl sonu için dolar kuru beklentisini paylaştı. Dolar kurunda yıl sonu beklentisi 29,6229 TL oldu. Finansal ve reel sektör temsilcilerinin katılımıyla hazırlanan ankette, 2024 yılı için dolar kuru öngörüleri 39,4590 TL olarak paylaşıldı.

Ankete katılan isimler, 21 Aralık 2023 tarihinde yapılacak toplantı için 250 baz puanlık faiz artırımı öngörüsünü paylaştı. TCMB'nn faizi ise yıl sonunda 42,5 olarak tamamlaması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN