Dolarda şov zamanı! Uzman Ekonomist açıkladı: 38 TL artacak, 70 TL’nin önü açılacak

Dolarda şov zamanı! Uzman Ekonomist açıkladı: 38 TL artacak, 70 TL’nin önü açılacak

Ekonomiye yakından takip eden vatandaşlar dolar kurunda yaşanan hareketliliği de inceliyor. Sabit seyrine devam eden Dolar kuru ile birlikte Merkez Bankası alımları da devam etmektedir. 28 Mayıs 2024 tarihi itibarıyla Dolar, Euro, İngiliz Sterlini, İsviçre Frangı ve diğer döviz kurlarındaki hareketlilik yakından inceleniyor. İşte 28 Mayıs 2024 güncel döviz kurları…

Merkez Bankası'nın Dolar üzerindeki hakimiyeti devam ederken baskı altında kalan Dolar kuru Kapalıçarşı’ da 32 TL'nin altına düştü. Yatırım tercihini dolardan yana kullanan vatandaşlar düşüş ile birlikte tedirgin olurken yükseleceği tarihi araştırmaya başladı.Elinde dolar bulunduran vatandaşların üzülmemesi gerektiğini söyleyen ekonomi yazarı 70 TL müjdesini verdi. Kapalıçarşı'da Dolar 31,92 TL seviyesinde görülürken Euro 34,61 TL, İngiliz Sterlini 40,45 TL ve İsviçre frangı 34,52 TL'den güne başlangıç yaptı. İşte 28 Mayıs 2024 güncel döviz kurları…

DOLARDA YÜKSELİŞ TARİHİ BELLİ OLDU

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faizi %50 seviyesinde sabit tutarken Türkiye'deki enflasyonun %69,80 seviyesinde olduğu belirtildi. Haziran ayında daha yüksek olacak tahminleri gelirken %69,80 karşılığında verilen faizin %50'sinin ne kadar getiri sağlayacağı da merak konusu oldu. Yıllık bazda baktığımızda paranın %20 kayıp yaşadığı görülürken ekonomi yazarı Selçuk Geçer, dolar kuru ile ilgili ilginç bir iddia ortaya attı.

selcuk-gecer-dolari-satmayin-dedi.jpg

Dolar kurunda para kaybı yaşadığını söyleyenlere işaret eden Geçer, bu durumun sürdürülebilir bir şey olmadığını söyledi. Ekranda görülen 32 liralık doların gerçek değerinin 50 TL iken Yarın üzerine binecek enflasyon ile doların 70 TL'yi göreceğin aktardı. Geçer, “Siz ekranda baskılarsınız baskılarsınız sonra bir yerde kopar 70 lirada da tutamazsınız. Dolar 100 lira olur. Vatandaş olarak TL’de kalmışsınızdır bütün birikimlerinizi kaybetmiş olursunuz." açıklamaları yaptı.

Selçuk Geçer, tarafından yapılan açıklamaların gerçek olması durumunda 32 TL'lik dolar kurunun 38 TL artış ile 70 TL 68 lira artış ile 100 TL'yi bulmuş olacağı belirtildi.

28 MAYIS 2024 GÜNCEL DÖVİZ KURLARI

28-mayis-dolar-kuru.png

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN