Döviz kurundaki yükselişe mola: Kamu bankaları dolara karşı savunmaya geçti

Döviz kurundaki yükselişe mola: Kamu bankaları dolara karşı savunmaya geçti

Seçim süreci ve öncesinde Merkez Bankası ve kamu bankaları üzerinden hükümet ‘arka kapı’ satışlarıyla dövizi baskı altında tutmaya çalışıyordu. Ancak 28 Mayıs'tan sonra bu politikasının gevşetilmesiyle kurda ani bir ralli yaşandı. Dün yüzde 7-8 artışlarla dolar 23’ü, avro 25’i geçti. Ancak bugün dün yaşanan dalgalanma olmadı. ABD'li Bloomberg‘ün aktardığına göre kamu bankaları bugün kura müdahale etmeye başladı.

Dün dolar kurunda yaşanan sert ralli sonrası ABD merkezli haber ajansı Bloomberg’ün aktardığına göre bugün kamu bankaları dolar kurunu dengelemek için Türk Lirası’nda savunma pozisyonuna geçti.

İktidar, seçim süreci ve öncesini kapsayan uzun süreden beri bazı düzenlemelerle, Merkez Bankası (MB) ve kamu bankalarının ‘arka kapı’ satışlarıyla dövizi baskı altında tutmaya çalışıyordu. MB, döviz kurunda artışını engellemek için rezervlerini kamu bankaları aracılığıyla eritiyordu.

'DÜNKÜ HAREKET ÖLÇÜLÜ DEĞİLDİ'

Seçimler sonrasıysa iktidar, döviz kurlarını serbest bıraktı. Uzmanlar, Mehmet Şimşek’in ekonominin başına getirilmesiyle kurun serbest bırakıldığını düşünüyor. Dün, gün içindeki en büyük artışlar görüldü. Yüzde 7-8 artışlarla dolar 23’ü, avro 25’i geçti. Ekonomistlerse TL’nin kademeli olarak değer kaybetmesini beklediklerini ama dünkü hareketin ölçülü olmadığını söylüyor.

Ancak düne göre kurlar bugün daha sakin bir grafik izlemeye başladı. ABD'li finans ajansı Bloomberg‘ün aktardığına göre kamu bankaları bugün kura müdahale etmeye başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN