Dünya devinden dolarda zirve tahmin! Dolar önce 30 sonra 43 TL olacak: Duyanlar döviz bürosuna koşuyor...

Dünya devinden dolarda zirve tahmin! Dolar önce 30 sonra 43 TL olacak: Duyanlar döviz bürosuna koşuyor...

Dolar kurunda adım adım yükselişler devam ediyor. Ülkemizin gündeminde yer alan dolar kurundaki artış, piyasadaki birçok ürünü etkilerken, dünya devi olan o bankadan yeni dolar tahmini geldi. Türkiye'de yükselen dolar kuruna dair tahmini için 2 tarih paylaştı. Dolar önce 30 sonra 43 TL'ye yükselecek. İşte o tarihler...

2023 yılında hızlanan dolar kuru 28,67 TL seviyelerinden işlem görüyor. Her geçen gün gıdım gıdım artan dolar kuru yatırımcıların gündeminde yer alıyor. Ülkemizde yaşanan pahalılığın nedenlerinden birisi olan kurda dünya devinden 2 farklı tahmin geldi. Ayrı tarihlerde dolar tahmini yaparak milyonlara seslendi.

DOLAR İÇİN 2 TARİH VERİLDİ

Dolar kurundaki artışın devam ettiği günlerde, yatırımcıların gündeminden düşmüyor. A'dan Z'ye birçok alanda etkili olan dolar kuru, faiz artırımlarına rağmen yükseliyor. Birçok ekonomist tarafından dolar kurunun olması gereken değerde olmadığı işaret edildi.

Dolar kurunun günümüzde en az 40 TL seviyelerinde olmasını işaret eden ekonomistler üzerine, dünya devi o bankadan açıklama geldi. Dolar kurundaki yükselişlerin devam etmesiyle birlikte, 2 bomba tarih paylaştı. O tarihlerde dolar önce 30 TL'ye sonra 43,80 TL'ye yükseleceğini öngörüyor.

resim-2022-02-20-115752.webp

DOLAR KURUNDA ÇİFTE TAHMİN

Yıl içerisinde hızla artan dolar kuru, seçimlerin ardından hızla yükselişe devam etti. Yılın ikinci yarısında rekora doğru koşan dolar kuru ise günümüzde 28,67 TL seviyelerinden işlem görüyor.

Yatırımcıların merakla beklediği "Yıl sonu dolar ne kadar olur?" sorusuna, dünyaca ünlü İngiliz Bankası Barclays tarafından açıklama geldi. Türkiye'de dolar kurunun 2023 yılı sonuna 30 TL olacağı, 2024 yılının sonuna doğru ise 43,80 TL'ye yükseleceği tahmin ediliyor.

TAHMİNLER TUTARSA BÜYÜK BAŞARI

Dolar tahminlerinin paylaşılmasının ardından sosyal medya kullanıcılarının gündemine oturdu. 2023 yılı sonu ve 2024 yılı sonu için verilen dolar tahminlerinin tutması halinde, bunu bir başarı olarak kabul edilebileceği düşünülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN