Dünyaca tanınan ayakkabı markası iflas çukuruna düştü! Adını duymayan yoktu, şubelerini tek tek kapatıyor

Dünyaca tanınan ayakkabı markası iflas çukuruna düştü! Adını duymayan yoktu, şubelerini tek tek kapatıyor

Hemen hemen herkesin ayağına giydiği ünlü ayakkabı markası iflas batağına düştü. Dünyaca bilinen ünlü ayakkabı markasını tanımayan yoktu. Artık kimse o ayakkabıları giyemeyecek. Tüm şubeler tek tek kapatılıyor. İşte tüm detaylar…

Dünyanın pek çok farklı yerinde şirketler iflasın eşiğine gelirken bu kez dünyaca bilinen ünlü ayakkabı markası iflasını duyurdu. Herkesin yakından tanıdığı ünlü ayakkabı markası bir bir kepenk indiriyor. İşte tüm detaylar…

İFLASIN EŞİĞİNE GELDİ

Giyim sektöründe önemli bir yere sahip olan ancak son yıllarda ayakkabı satışlarında ciddi bir düşüş yaşayan ünlü ayakkabı firması iflas tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. İflasla mücadele etmek için çalışmalarını sürdüren Allbirds, artan maliyetleri karşı sıkı sıkıya direniyor. Şirketin hisse senetleri 2021 yılının sonlarında 29 dolara kadar yükselirken şu anda 0,63 dolara kadar gerilemiş durumda.

Dünyada İflaslar Hız Kesmiyor -VARAN 2- Dünyaca Ünlü Ayakkabı Firması İflasın Eşiğinde - FinansHub

Son 12 aylık süreç içerisinde 254,1 milyon dolarlık satış yapmış olmasına rağmen 152,5 milyon dolar zarar etti. Yaşanan ciddi kayıp yatırımcılar arasında ciddi endişeleri de beraberinde getiriyor.

Ürünleri kapış kapış satılıyordu! Dünyaca ünlü ayakkabı markası iflasın eşiğinde…

ÇALIŞANLAR YENİ İŞLERİMİ ARIYOR

Tüm dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz etkileri hız kesmeden dalga dalga yayılmaya devam ediyor. Pandemi ile birlikte artan tüketim ve üretimdeki aksaklıklar nedeniyle firmalarda krizde büyüdükçe büyüyor. İflas haberlerinin ardı arkası kesilmezken ünlü ayakkabı firması Allbirds, iflas listelerine adını yazdırdı. Büyük marka tüm mağazalarını tek tek kapatırken binlerce çalışan da yeni işlerini aramaya başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN