Dünyada sadece Manisa'da yetişiyor! Altın meyvenin altın yılı! Fiyatı 50 lira birden düştü... Kasa kasa gidiyor

Dünyada sadece Manisa'da yetişiyor! Altın meyvenin altın yılı! Fiyatı 50 lira birden düştü... Kasa kasa gidiyor

Dünya üzerinde yalnızca Manisa Turgutlu'da yetişen ve topladıkça yeni mahsul vermeye devam eden Yediveren incirinin altın yılı başladı. İlk hasat döneminde fiyatı 80 lira olan incir, bu yıl ki verimin ardından 25-30 liraya kadar düştü...

Yıl içinde birden çok kere verim sağlanabilen Yediveren incirinin bu yıl ki ikinci hasat zamanı geldi. İlk incir hasadının yapıldığı ve yalnızca Manisa Turgutlu'da yetişen Yediveren inciri, gerek aroması ve lezzeti ile gerekse fiyatıyla üretici ve tüketicinin yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Yılda 8 bin ton hasat yapılan incirin bu yıl ki fiyatlarından oldukça memnun kalan üreticiler, sabahın erken saatlerinde topladıkları incirleri en geç saat 09:00 gibi Turgutlu haline ulaştırarak satışını yapıyorlar. İncir üreticileri, yalnızca Turgutlu'da yetişen bu ürün için patent ve coğrafi işaret talebinde bulunuyor.

haber-3-ic.jpg

VERİM ARTTIKÇA FİYATI DÜŞTÜ

Bu yıl incirden aldıkları verimin yüksek olduğunu ve buna bağlı olarak fiyatların da kendilerini memnun ettiğini söyleyen yetiştirici Kevser Çetin, “Bu incir Yediveren inciridir. 10 Haziran’da hasada başlarız ve ekim ayının ortasına kadar toplarız. Tadı da lezzeti de güzeldir. İhracatta yapılıyor. Parasından da memnunuz. Çalışana Allah veriyor. Şu an 25-30 TL’den satılıyor ama ilk çıktığında ilk ilk hasatta 80 TL’ye kadar sattık. Sabah 05.00-05.30 gibi geliyoruz ve gün aydınlanana kadar en geç 09.00’a kadar toplamayı bitiriyoruz. Alışkın olduğumuz için bize zor gelmiyor. Alışkın olmayana zor gelir.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN