Dünyanın 1 numarası Continental küçülmeye gidiyor! Bursa'da da üretim yapıyordu: O tarihe kadar 1200 kişinin işi son bulacak

Dünyanın 1 numarası Continental küçülmeye gidiyor! Bursa'da da üretim yapıyordu: O tarihe kadar 1200 kişinin işi son bulacak

Otomotiv sektörünün en önemli tedarikçileri arasında yer alan Continental, maliyetlerini düşürmek için 2 fabrikasını kapatma kararı aldı. Dev firmanın aldığı karar kapsamında o tarihe kadar 1200 kişinin işi son bulacak. İşte detaylar…

Yeniçağ’ın aktardığına göre otomotiv sektöründe tedarik ağında önemli bir yeri olan Continental, maliyetlerini azaltmak için Hessen’de bulunan Wetzlar ile Schwalbach fabrikalarını kapatma kararı aldı.

1200 KİŞİ İŞTEN ÇIKARILACAK

Alınan karar, 2025’e kadar 1200 çalışanın işine son verilmesi anlamına geliyor. Markanın, Bursa’da da 1 üretim tesisi bulunuyor.

continental-1-001.jpg

Continental, Hessen’deki tesisleri de dahil olacak şekilde küresel çapta istihdamı azaltma politikası uyguluyor. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, Wetzlar ile Schwalbach’taki fabrikaların kapatılması planlanıyor.

Ren-Main bölgesinde çalışan toplam 8000 kişinin neredeyse 2300’ü söz konusu değişiklikten etkilenecek ve bunlardan 1100’ü diğer lokasyonlara transfer edilecek.

ÇALIŞANLARIN ÇIKARLARI İÇİN GÖRÜŞMELER YAPILACAK

IG Metall Sendikası ile Wetzlar Belediyesi ise alınan karara karşı çıktıklarını ve hem çalışanların hem de şehrin çıkarlarını korumak adına görüşmeler yapacaklarını belirtti.

continental-2-001.jpg

Uzmanlar dev firmanın iflasının şuan uzak bir ihtimal olduğunu fakat maliyetlerdeki artış ve elektrikli araçlara geçişin çok olmasından dolayı şirketin zor durumda kaldığını belirtiyor. Şirket ise bu adımıyla, 2025’ten itibaren yıllık idari maliyetlerinde 400 milyon Euro tasarruf sağlamayı ve 2028’e kadar araştırma ve geliştirme harcamalarını toplam satışların %10’un altına indirmeyi planlıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN