Düşük emekli maaşı alanlar dikkat! Sadece bir dilekçeye bakıyor: Hesaplanan fark emeklinin hesabına yatırılacak

Düşük emekli maaşı alanlar dikkat! Sadece bir dilekçeye bakıyor: Hesaplanan fark emeklinin hesabına yatırılacak

Son dakika haberi... Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında çalışanlar erken emekli olma şansını yakalarken şu ana kadar 200 bine yakın dosya halen işleme alınabilmiş değil. Yoğun başvurular nedeniyle SGK'da kuyruklar oluşabilirken gelen son dakika bilgisi milyonlarca kişiyi heyecana boğdu. Düşük emekli maaşı alanlar dikkat! Bir dilekçe ile alamadığınız paraları hemen hesabınıza aktarabilirsiniz. İşte detaylar haberimizde...

Emekli maaşı düşük olanlar dikkat! Sizi ilgilendiren bir son dakika gelişmesi yaşandı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar düzenlemesi ile birlikte milyonlarca kişiye erken emeklilik kapısı açılırken düzenleme ilgili flaş duyurular gelmeye devam ediyor. Gelen son dakika bilgisi ise milyonlarca emekliye umut kapısı oldu. Sadece bir dilekçe ile alamadığınız maaşlarınızı geri alabilirsiniz. Hesaplanan farklar emekliye tıkır tıkır ödenecek. Sakın bu fırsatı kaçırmayın! İşte son dakika emekli maaşı haberinin detayları...

DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI ALANLAR DİKKAT! BİR DİLEKÇE İLE PARANIZI HEMEN GERİ ALIN

EYT kapsamında SGK merkezlerine dilekçeler verilmeye devam ederken bir son dakika gelişmesi yaşandı. Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre; emekli aylığının yanlış bağlandığını düşünenler sosyal güvenlik il müdürlüklerine yazılı dilekçe ile başvurarak düzeltme talep edebilir. Verilen dilekçeler sonucunda yapılan hatanın vatandaştan mı, SGK'dan mı kaynaklandığına bakılıyor. Eğer SGK kaynaklı bir hata varsa paranız hemen hesabınıza yatırılacak.

hghg-97.jpg

HEMEN SGK MERKEZLERİNE BAŞVURUN

Örneğin, mayıs ayında 7.800 lira aylık bağlanan emeklinin düzeltme sonrası aylığı 8.200 liraya çıktıysa, her bir aydaki 400 liralık fark ekim ayı da dahil olmak üzere kasım ayı itibarıyla 2.400 liralık fark emekliye verilir. EYT kapsamında mart ya da nisan ayında emeklilik başvurusunda bulunup aylık bağlanmayanların SGK müdürlüklerine başvurması gerekiyor. Aylıktaki gecikme eksik prim, tescil sorunu ya da prim borcundan kaynaklı olabilir.

Yasaya göre 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olanların yaş koşulu olmadan emekli olmaları kazanılmış hak olarak görülüyor. Koşulları ne zaman tamamlanırsa o tarihten itibaren dilekçe verilerek emekli aylığı alınabilecek. Mevcut sistemde, EYT yasası kapsamında başvurulan aydan sonraki aybaşından itibaren aylıklar yatırılıyor. Koşulları tamamlayacaklarla birlikte toplamda 5 milyon EYT'linin önümüzdeki yıllarda emekliliğe hak kazanması bekleniyor.

ghhggh-2023-10-26t120923-226.jpg

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?

Eylül ayında enflasyon yüzde 4,75 artarken, yıllık bazda yüzde 61,53'e yükseldi. Bu verilere göre temmuz, ağustos ve eylül aylarını kapsayan 3 aylık dönemdeki enflasyon yüzde 25,11 olarak gerçekleşti.

Bu oran memur ve emeklileri yakından ilgilendiriyor. Memur ve memur emeklileri toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı alıyorlar. Temmuz ayında yüzde 6'lık sözleşme zammı alan memur ve emekliler bu oranı aşan miktarda enflasyon farkına hak kazanacak.

Eylül sonu itibarıyla bu rakam yüzde 18'i aşmış durumda. Net rakam ekim, kasım ve aralık aylarına ilişkin enflasyon verisiyle belli olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN