Düşüş hız kesmeden devam ediyor: KKM, 3 trilyon TL'nin altına geriledi

Düşüş hız kesmeden devam ediyor: KKM, 3 trilyon TL'nin altına geriledi

Hükümetin yeni ekonomi politikası ile birlikte kurtulmaya çalıştığı Kur korumalı mevduatta düşüş devam ediyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) paylaştığı verilerin toplamında geçen hafta ile beraber mevduatlar 3 trilyon TL'nin altına geriledi.

KKM'de son dönemlerde yaşanan düşüş devam ediyor. BDDK verilerine göre 3 Kasım haftası itibariyle kur korumalı mevduatların toplamı 2,92 trilyon TL'ye indi.

KKM'Yİ BASKILAYAN DÜZENLEME DEVAM EDİYOR

KKM'de düşüş ivmesi devam ederken, ekonomi yönetiminin KKM'yi baskılayan düzenlemeleri de sürdü.

Cumhuriyet'in haberine göre, 2 Kasım günü açıklanan düzenlemeye göre Kur Korumalı Mevduat'ta (KKM) zorunlu karşılık oranı yükseltildi ve Döviz deposu için TL türüne ilave zorunlu karşılık oranı getirildi.

KARŞILIK ORANI YÜZDE 10'A YÜKSELTİLDİ

Düzenlemeye, göre, KKM'nin yoğunlaştığı 6 aya kadar vadelinin zorunlu karşılık oranı 5 puan artırılarak yüzde 30'a yükseltildi. 1 yıla kadar vadeli ile 1 yıl ve daha uzun vadeli olanlar için zorunlu karşılık oranı ise yüzde 5'ten yüzde 10'a çıkarıldı.

TCMB, Eylül ayında KKM'nin yoğunlaştığı 6 aya kadar vadenin zorunlu olarak değişme oranı yüzde 15'ten yüzde 25'e yükseltilmiş, 1 yıl kadar vadeli ve 1 yıl ve daha uzun vadeli olanlar için karşılama oranları yüzde 5 olarak belirtilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN