Ekonomist Özgür Demirtaş açtı ağzını yumdu gözünü! 1 doların ne kadar olacağını açıkladı!

Ekonomist Özgür Demirtaş açtı ağzını yumdu gözünü! 1 doların ne kadar olacağını açıkladı!

Son haftalarda dolar kuru yükseliş trendinde ve şu anda serbest piyasada 19,37 liradan işlem görüyor. Ancak bankalardan dolar almak isteyenler için kötü haberler var. Çünkü bankaların dolar satış fiyatı 20 liraya kadar çıktı. Bu duruma ekonomist Özgür Demirtaş sert tepki göstererek makas farkının yüksek olması nedeniyle vatandaşların mağdur edildiğini ifade etti. İşte ayrıntılar...

Döviz piyasası yeşil seyretmeye devam ediyor ve ABD enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla yükseliş trendi sürüyor. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerin ardından doların kaç TL olacağı merak konusu. Şu anda serbest piyasada dolar 19,37 TL, euro 21,4 TL ve sterlin ise 24,24 TL'den işlem görüyor.

YILLIK BAZDA ENFLASYON YÜZDE 5

enflasyon

ABD enflasyon verileri 12 Nisan saat 15.30'da açıklandı. Mart ayına ilişkin ABD TÜFE verilerine göre, aylık bazda yüzde 0,1 artış kaydedilirken, yıllık bazda enflasyon oranı yüzde 5 seviyesinde gerçekleşti. Bu veri, piyasa beklentilerinin altında kaldı.

GRAM ALTIN REKORA KOŞUYOR

gram altın

Gram altın, ABD enflasyon verilerinin beklentilerin altında kalması sonrası rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Gram altın 1.270 TL'ye kadar yükselerek tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ons altın da 39.469 TL'ye yükselirken, dolar bazında 2.042 dolar oldu.

FED TOPLANTISI NE ZAMAN?

fed

Doların durumunda etkili faktörlerden biri, FED'in faiz kararlarıdır. Yılın üçüncü FED faiz toplantısı 2-3 Mayıs tarihlerinde yapılacak ve toplantı sonuçları FED başkanı tarafından açıklanacaktır. Mart ayında gerçekleştirilen toplantıda faizlerin yüzde 4,50-4,75 aralığına 25 baz puan artırılması kararı alınmıştı.

ÖZGÜR DEMİRTAŞ SERT ÇIKTI

özgür demirtaş

Dolar ile ilgili serbest piyasa fiyatları 19,37 TL iken bankalardaki makas aralığı nedeniyle doların satış fiyatı 20 TL'ye kadar yükseldi. Bankaların dolar alış fiyatı 19,37 TL iken satış fiyatları 19,90 TL'nin üzerine çıktı. Bu duruma dikkat çeken ekonomist Özgür Demirtaş, bankaların yüksek makas farkı uygulamasına tepki göstererek resmen iki kurun oluştuğunu söyledi ve ekonomiyi yönetenlere ekonomi biliminin kitap kurallarına geri dönme çağrısı yaptı. Demirtaş ayrıca, insanların banka hesaplarından para çekip Kapalı Çarşı'dan dolar aldığını belirterek bu durumun devam etmesinin mümkün olmayacağına dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN