Ekonomistlerden Mehmet Şimşek yorumu: Mezardan Keynes gelse olmaz!

Ekonomistlerden Mehmet Şimşek yorumu: Mezardan Keynes gelse olmaz!

AK Parti iktidarının uzun bir zamandır yürüttüğü ekonomi politikaları Türkiye'yi zor bir sınavın eşiğine getirdi. 28 Mayıs seçiminin ardından eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Ankara'da görüşme gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Şimşek'i ekonominin başına geçireceği konuşuluyor. Şimşek'in ekonomik tabloyu iyileştirip iyileştiremeyeceğini değerlendiren uzmanlar döviz açığına dikkat çekerek, ''Değil Mehmet Şimşek mezardan Keynes gelse olmaz'' yorumunda bulundu.

5 yıl boyunca görev yapacak cumhurbaşkanının belirleneceği ikinci tur seçimi için sandığa giden Türkiye, Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı 3. kez görevlendirdi. Erdoğan'ın dün eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'le görüşmesi akıllarda 'yeni kabinede yer alacak mı?' sorularına neden oldu.1,5 saat süren toplantı sonrası resmi bir açıklama yapılmadı ancak görüşme olumlu bir havada geçti.

Erdoğan ile görüşen Şimşek, kabinede görev almaktan şeref duyacağını ancak kilit görevlere atama yetkisi ve doğru olduğuna inandığı ortodoks politikalarına dönüş konusunda güvence istedi.

Şimşek'in ekonominin başına geçeceği yönündeki haberlerin ardından borsada bankalar endeksi yüzde 10 yükselirken sosyal medyada Şimşek'in tek başına ekonomiye deva olamayacağı yorumlarına yol açtı.

'5 AY SONRA AF TALEBİ'

Ekonomistler 21 yıllık iktidarın aldığı ekonomi politikalarını değerlendirdi. İris Cibre, ''Bu sefer geliyor Mehmet Şimşek Anlamı; 1) Faiz artacak, para arzı kısılacak, enflasyon ile savaş ve yurt dışı finansman görüşmeleri, 5 ay sonra af talebi 2) Faiz sebep enflasyon sonuç, yurt dışı finansman görüşmeleri, 5 ay sonra af talebi Hadi bakalım:)'' görüşünü savundu.

'DEĞİL MEHMET ŞİMŞEK MEZARDAN KEYNES GELSE OLMAZ!'

Döviz açığına dikkat çeken ekonomist Emrah Lafçı ise, ''Mehmet Şimşek’le ilgili yersiz bir beklenti ve algı var. Her şey hemen düzelecekmiş gibi. Türkiye’nin bir döviz açığı problemi var. Bu yokmuş gibi yaşayamayız. Bedel ödemek zorundayız! Mevcut sistemde bu yokmuş gibi davranırsak değil Mehmet Şimşek mezardan Keynes gelse olmaz!'' yorumuyla dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN