El konulan 3 doğalgaz dağıtım şirketi satışa sunuldu

El konulan 3 doğalgaz dağıtım şirketi satışa sunuldu

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) yükümlülüklerini yerine getirememesi nedeniyle kayyım atanan 3 doğalgaz dağıtım şirketinin satışına karar verdi. Şirketler açık artırma ile yapılacak ihalelerle satılacak.

Armagaz, Çordaş ve İngaz şirketlerinin satışına ilişkin ilanları, Resmi Gazete'nin 28 Ocak 2024 tarihli sayısında yayımlandı. Açık artırma ile yapılacak ihalelerin tarihleri ayrıca EPDK tarafından duyurulacak.

İlana göre, Armagaz'ın en az satış fiyatı 1 milyar 106.4 milyon TL, Çordaş'ın 749.6 milyon TL ve İngaz'ın 680.9 milyon TL olarak belirlendi.

Armagaz, 2023 yılında kurulan ve Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Yozgat ve Kırşehir illerinde doğalgaz dağıtım faaliyeti yürüten bir şirkettir.

Çordaş ise 2023 yılında kurulan ve Konya, Aksaray, Karaman ve Niğde illerinde doğalgaz dağıtım faaliyeti yürüten bir şirkettir. İngaz ise 2023 yılında kurulan ve Kayseri, Sivas, Yozgat ve Nevşehir illerinde doğalgaz dağıtım faaliyeti yürüten bir şirkettir.

EPDK, bu şirketlere 2023 yılında yükümlülüklerini yerine getirmemeleri nedeniyle kayyım atamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN