Elektrikli araçlar patlıyor mu? İçten yanmalılar daha güvenli diyenlere Renault'un eski Türkiye CEO'su yanıt verdi

Elektrikli araçlar patlıyor mu? İçten yanmalılar daha güvenli diyenlere Renault'un eski Türkiye CEO'su yanıt verdi

Patlama videolarıyla sık sık sosyal medyada viral olan elektrikli otomobil hakkında uzman isimden açıklama geldi. Milyonların merak ettiği "Elektrikli araçlar patlıyor mu?" sorusuna Renault eski Türkiye CEO'su yanıt verdi. İçten yanmalılar daha mı güvenli? İşte cevabı...

BURAK ÖZTOPRAK

Elektrikli otomobillerin bataryasında yaşanan patlama görüntüleri dünya gündeminde yer aldı. Dünyayı ikiye bölen görüntülerde, elektrikli araçların patlayıp patlamadığı merak konusu oldu. İçten yanmalı otomobillerin daha güvenilir olduğu savunulurken Renault eski Türkiye Ceosu'ndan açıklama geldi.

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLER PATLIYOR MU?

Renault Türkiye'nin eski CEO'su Hakan Doğu, elektrikli araçlar ve içten yanmalı motorlara sahip araçların yangın riskleri hakkında dikkat çekici bir paylaşımda bulundu. Doğu, Türkiye'deki yüksek orandaki eski araç parkının asıl tehlike olduğunu vurgulayarak, elektrikli araç yangınlarının algıda seçicilik sonucu daha fazla gündeme geldiğini belirtti.

b-tesla-a-20180518.jpg

HURDA ARAÇLAR YANGIN RİSKİNİ ARTIRIYOR

Hakan Doğu'nun tweetine göre, Türkiye'de araç parkının %25'ini oluşturan 30 yaş ve üzeri araçlar, yangın riski açısından büyük bir tehlike arz ediyor. "Yürüyen tabutlar" olarak nitelendirdiği bu araçların sıkça yanma vakalarına karıştığına dikkat çeken Doğu, elektrikli araç yangınlarının ise mevcut koşullarda söndürülmesinin neredeyse mümkün olmadığını ifade etti.

63d8f02aacde297e49a26363-approved-thumbnail-lg-energy-solution-ltd-uk-cbsid035-pm-20220513-2-1.jpg

ELEKTRİKLİ ARAÇ YANGINLARI VE ALGIDA SEÇİCİLİK

Elektrikli araçların yangın durumunda söndürülmesinin zorluğuna rağmen, bu tür olayların sıkça gündeme gelmesini "algıda seçicilik" olarak değerlendiren Doğu, medyanın ve kamuoyunun bu konuya aşırı odaklanmasının nedenlerini sorguluyor. Elektrikli araç yangınlarının, teknolojinin popülerliği ve göz önünde olması nedeniyle daha fazla dikkat çektiğini vurguluyor.

Doğu ayrıca, itfaiye teşkilatlarının elektrikli araç yangınları konusunda araç üreticileri ile işbirliği yaparak riskleri minimize etmesi gerektiğinin altını çiziyor. Bu tür işbirliklerinin, yangın söndürme teknikleri ve yöntemlerinin geliştirilmesine katkı sağlayacağı ve gelecekte benzer olayların daha etkin bir şekilde kontrol altına alınmasına olanak tanıyacağı belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN