Elektrikli araçların en büyük sorunu ne şarj ne de menzil! En büyük sorun lastik: Bakın neden...

Elektrikli araçların en büyük sorunu ne şarj ne de menzil! En büyük sorun lastik: Bakın neden...

Otomotiv sektöründe yepyeni bir dönem başlatan elektrikli araçların en büyük sorunu belli oldu. En büyük sorunu ne şarj ne de menzil! Her geçen gün daha popüler hale gelen elektrikli araçların en büyük sorun lastik! Bakın neden...

NESİBE GÖVEN ATALAY

Her geçen gün yeni özellikleriyle tanıtılan elektrikli araçların otomobil tutkunlarını cezbetmeyi başarıyor. Ancak bu araçların en büyük sorunu ne şarj ne de menzil! En büyük sorunu lastik!

Elektrikli araçlar (EV), çevre dostu özellikleri ve düşük işletme maliyetleriyle giderek daha popüler hale geliyor. Ancak, bu araçların kullanımıyla birlikte ortaya çıkan yeni bir sorun var: lastikler. Elektrikli araçların özellikleri, lastiklerin daha hızlı aşınmasına ve daha pahalı olmasına yol açıyor.

AĞIR VE TORKU YÜKSEK ARAÇLAR

Elektrikli araçlar, içten yanmalı motorlara sahip araçlara göre daha ağır ve yüksek tork üreten motorlara sahip. Bu özellikler, lastiklerin daha fazla yük altında çalışmasına ve daha hızlı aşınmasına neden oluyor. elektrikli araçların frenleme sırasında enerji geri kazanım sistemi kullanması, lastiklerin üzerindeki stresi daha da artırıyor. Bu durum, elektrikli araçların lastiklerinin geleneksel araç lastiklerine göre %20 daha çabuk değiştirilmesi gerektiği anlamına geliyor.

YÜKSEK MALİYETLER

Elektrikli araç lastikleri, içten yanmalı motorlu araç lastiklerine göre %50 daha pahalı olabiliyor. Bu maliyet artışı, elektrikli araç kullanıcılarının bakım maliyetlerini artırsa da, motor bakımı gerektirmemesi nedeniyle toplamda hala daha karlı bir seçenek olarak kabul ediliyor.

TEKNOLOJİK GELİŞMELER

Asfalt sesini azaltma yarışı, jant ölçülerinin 20 inç ve üzerine çıkması, lastiklere sensörlerin eklenmesi gibi teknolojik gelişmeler, büyük lastik markalarına isimsiz markalar karşısında önemli bir avantaj sağlıyor. Bu gelişmeler, lastiklerin performansını artırmakla kalmıyor, aynı zamanda sürüş konforunu ve güvenliğini de artırıyor.

GELECEK BEKLENTİLERİ

Gelecekte, büyük markaların sunduğu ileri teknolojiler ve dayanıklılık, elektrikli araç kullanıcıları için önemli bir tercih sebebi olacak. İleri teknoloji ile üretilen lastikler, elektrikli araçların performansını optimize etmek ve maliyetleri düşürmek için kritik bir rol oynayacak.

Elektrikli araçların lastik sorunları, sektördeki yeniliklerle birlikte çözülmeye devam edecek gibi görünse de, şu an için bu araçların en büyük zorluklarından biri olarak öne çıkıyor. Lastik üreticileri, elektrikli araç kullanıcılarının ihtiyaçlarını karşılamak için sürekli olarak yeni çözümler geliştirmeye çalışıyor ve bu alandaki rekabet her geçen gün daha da kızışıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN