Elektrikli otomobili 32 metreden aşağıya attılar! Böyle dayanıklılık testi görülmedi

Elektrikli otomobili tam 32 metrelik yükseklikten aşağı attılar! Böyle dayanıklılık testi görülmedi! İşte o test anları...

TUNACAN ATALAY

Yeni otomobilini vinçle 32 metre yükseklikten yere bırakan Chery, elektrikli araç dünyasına yeni bir batarya testi daha kazandırdı. CATL üretimi LFP hücrelerin kullanıldığı Shenxing adlı bataryaya sahip Exeed Exlantix ET, bu garip test sonrası hâlâ çalışır durumdaki bataryasıyla sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

32 metreden burnu üzerine bırakılan araçta herhangi bir batarya hasarı meydana gelmemiş. Zaten LFP katotlu olduğu için kaza durumunda yanma/patlama ihtimali oldukça düşük olan batarya paketi, aynı zamanda CATL tarafından kullanılan özel izolasyon malzemesi sayesinde 1.200 dereceye dayanabiliyor ve kaza sonrası araç içerisindeki yolcuların zarar görmesini engelliyor.

Chery, daha önce aynı aracın bataryasını -30 derece sıcaklıkta buzlu suyun içerisinde 24 saat bekletmiş ve hala çalışır olduğunu kanıtlamak için tekrar araca monte etmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN