Elinizdeki dolarlarla vedalaşın! Bir sene içerisinde elinizde ne varsa gidecek... Ünlü ekonomist uyardı

Elinizdeki dolarlarla vedalaşın! Bir sene içerisinde elinizde ne varsa gidecek... Ünlü ekonomist uyardı

Para piyasasındaki dalgalanmalar devam ederken dolar yatırımcılarını yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Ünlü ekonomisi dolara yatırım yapan kişileri uyardı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Döviz, uzunca bir süredir donuk durumda. Daha evvel olduğu gibi dolar ve euroda görülen hızlı artışlar son zamanlarda duraksadı. Hal böyle olunca dolar yatırımcıları endişelenmeye başladı. Merkez Bankası’nın baskısı karşısında yerinde sayan dolar şu an için Kapalıçarşı’da 32,34 TL iken, Euro 34,83 TL, İngiliz Sterlini 41,15 TL, İsviçre Frangı ise 35,97 TL'den satış fiyatı ile güne başladı.

yeni-proje-1-001.jpg

“VARLIKLARDAN VAZGEÇMEK ZORUNDA KALACAKSINIZ”

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, yatırımcılara önemli uyarılarda bulunarak zorlu bir döneme girildiğini ve bu dönemde varlıkların küçüleceğini söyledi. Dolar yatırımcılarına seslenen uzman isim şunları söyledi:

yeni-proje-2-001.jpg

"Yüksek faiz ortamı ile cari açığı düşürdünüz. Ekonomideki üretimi azaltarak cari açığı düşürüyorsunuz. Sanayi bunu kaldıramaz. İşsizlik artıyor, üretim düşüyor… Enflasyon o kadar yukarı gidiyor ki nakit yok. Vatandaş nakit yokluğu çektiği için krediler patlamaya gidiyor. Yüksek faizin ve zamların bütçeyi ve rezervleri kapatabilmesi için bu bedeli vatandaş ödüyor. Faiz maliyeti vatandaşa bindi. Tarım, sanayi de yapısal sorunlar varken enflasyon düşmez. Krediye sığınanların geliri artmadığı için patlamalar olacak. Geçinebilmek için ne olacak elinizdeki varlıklardan vazgeçeceksiniz. 2025 yılında elinizdeki varlıklardan vazgeçmek zorunda kalacaksınız."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN