Elinizde varsa hemen çıkarın! Yüzde 21 birden düşecek: Piyasanın en güvenilir ekonomisti açıkladı

Elinizde varsa hemen çıkarın! Yüzde 21 birden düşecek: Piyasanın en güvenilir ekonomisti açıkladı

Piyasanın en güvenilir ekonomistinden yatırımcıya uyarı geldi. Elinde o yatırım aracı olanlara seslenerek, hemen satın uyarısında bulundu. O yatırım aracının fiyatı, yüzde 21 birden düşecek. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Ekonomi değerlendirmesi yapan piyasanın en güvenilir ekonomisti, yatırımcılara uyarılarda bulundu. O yatırım aracında yüzde 21 birden düşüş olabileceğini işaret ederek açıkladı. Enflasyon ve faiz artışını işaret ederek kötü haberi verdi. İşte tüm detaylar...

25 TL'YE GERİLEYECEK

Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, Türkiye ekonomisi üzerine yaptığı değerlendirmelerde önemli tespitlerde bulundu. Eğilmez, Merkez Bankası’nın faiz artırması durumunda doların 25 TL’ye kadar düşebileceğini öngördü. Ayrıca, bu yıl doların 30 TL civarında kalmasını beklediğini belirtti.

dolar-neden-sahlandi-ekonomist-ma-qcsn-cover.webp

EKONOMİYE GENEL BAKIŞ

Eski Hazine Müsteşarı ve Ekonomist Dr. Mahfi Eğilmez, Garanti BBVA'nın “İhracatta Sürdürülebilir Gelecek” toplantısında ekonomiye dair önemli açıklamalarda bulundu. İhracatçıların kurda artış beklentisinin aksine, Eğilmez kurun yukarı gitme ihtimalinin düşük olduğunu ifade etti. "Enflasyon şu anda yüzde 70 seviyelerinden yüzde 45’e düşecekse, kur da buradan yukarı çıkmayacaktır," dedi.

1920x1080.jpg

FAİZ ARTIŞI VE DOLAR KURU

Eğilmez, Merkez Bankası’nın faiz artırması halinde doların 25 TL’ye kadar gerileyebileceğini ve bu durumun ekonomiyi olumlu yönde etkileyebileceğini belirtti. "Kurun yükselmesini hükümet de istemez. Kur arttığında Gayri Safi Yurtiçi Hasılamız (GSYH) düşüyor ve uluslararası sıralamalarda geriliyoruz. Şu anki kur doğru bir kur mu? Olmayabilir. Ancak göstergelere bakıldığında kurun çok fazla artacağı görülmüyor," ifadelerini kullandı.

202309062208201-img.jpg

ENFLASYON VE FAİZ POLİTİKALARI

Merkez Bankası’nın yüzde 5 enflasyon hedefini eleştiren Eğilmez, bu hedefin 20 yıldır tutturulamadığını söyledi. "MB Başkanı yeni değişti ve iyi niyetle geldiler, umarım başarılı olurlar. Merkez Bankası gerektiğinde para politikasını sıkılaştıracağını belirtiyor. Ancak, daha fazla sıkılaştırmaya gerek var mı, anlamak zor. Faiz politikasında kötüydük, bütçede iyi gidiyorduk. Ancak bu yıl bütçe açığında ciddi bir artış görüyoruz," dedi.

turk-lirasi-tl-para-22112023-yandex-53.webp

YENİ VERGİ ZAMLARI VE EKONOMİK BEKLENTİLER

Eğilmez, Türkiye ekonomisinde yeni vergi zamlarının kapıda olduğunu belirtti. "Köprü zamları ile başladık, ancak bu iş burada bitmeyecek. Önümüzdeki dönemde büyük olasılıkla ciddi vergi artışları göreceğiz," dedi. Enflasyonda baz etkisi ile düşüş olacağını da belirten Eğilmez, "Temmuz, ağustos ve eylül aylarında enflasyonda ani bir düşüş yaşanacak. Bu durum yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor ve CDS primlerinin düşmesine neden oluyor," ifadelerini kullandı.

turk-lirasi-tl-para-22112023-yandex-19.webp

ORTA SINIF VE GELİR DAĞILIMI

Türkiye’de gelir dağılımının ciddi şekilde bozulduğunu ve orta sınıfın kaybolduğunu belirten Eğilmez, "2022 verilerine göre, GSYH’nin yarısı nüfusun en zengin yüzde 20’si tarafından paylaşılırken, en yoksul yüzde 20 sadece yüzde 5’ini alıyor. Bu durum sosyal dayanışmayı bozuyor," dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN