Elon Musk'un bir sözü iki dijital paranın değerini zıplattı

Elon Musk'un bir sözü iki dijital paranın değerini zıplattı

Tesla'nın sahibi dünyanın en zengin iş adamları arasında yer alan Elon Musk'ın Twitter'da paylaştığı bir görsel ve yazdığı iki kelime dijital para piyasasını hareketlendirdi. Musk'ın adını verdiği alt coinlerin değeri adeta zıpladı.

Tesla CEO'su Elon Musk, Twitter'dan yazdığı bir mesajla iki altcoinin değerini dakikalar içinde yükseltti.

Musk, pazartesi günü Twitter yaptığı paylaşımında, Floki isimli Shiba Inu cinsi köpeğinin fotoğrafını paylaştı.

SHIBA INU DEĞERİNİ YÜZDE 400 ARTIRDI

Bu paylaşımın ardından 2020'de ortaya çıkan ve Shiba Inu köpek cinsiyle aynı ismi taşıyan altcoindeki yükseliş yüzde 400'e yaklaştı.

Son günlerin en çok dikkat çeken altcoini Shiba, yükselişini 10.güne de taşıdı.

28 Eylül'de başlayan ve hafif bir yükseliş serisi yaşayan Shiba, pazartesi gününden itibaren adeta çoştu. 4 Ekimden sonraki günlerde Shiba'daki artış yüzde 400'e yaklaşırken, piyasa hacmi 13 milyar doların üzerine çıktı.

Shiba, kripto sıralamasında 12.sıraya kadar yükselirken, fiyatından bir sıfır daha silinmesi bekleniyor. Shiba, saat 14.54 itibarıyla 0.00003349 dolardan işlem görüyor.

KÖPEĞİYLE AYNI İSMİ TAŞIYAN FLOKI INU DA DEĞER KAZANDI

Musk'ın twitinden etkilenen bir diğer altcoin ise Floki Inu oldu. Musk'ın köpeğiyle aynı ismi taşıyan Floki de yüzde 40'ın üzerinde değer kazandı. Floki, 0.0004137'den 0.0006158'e kadar yükseldi.

Elon Musk, paylaşımlarıyla Dogecoin'de tarihi bir yükselişin fitilini ateşlemişti.

Öte yandan dün Bitcoin, 55 bin doları aşarken piyasa değerini 1 trilyon doların üzerine taşımıştı. Bitcoin, 12 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyesini görmüştü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN