Elon Musk, Dogecoin'i uçurdu

Elon Musk, Dogecoin'i uçurdu

Elon Musk, Tesla ürünlerinin kripto para birimi Dogecoin ile alınabileceğini duyurdu. Adı dolandırıcılık suçlamalarına karışan ve bin kişinin mahkeme süreci başlattığı DOGE, Musk'ın açıklaması ile birlikte yüzde 37 arttı.

Tesla CEO’su Elon Musk, resmi twitter adresinden yaptığı açıklamada, Dogecoin (DOGE) ile Tesla ürünlerinin alınabileceğini söyledi. Musk’ın açıklamasının ardından DOGE yüzde 37 artarak, 0.1595’ten 0.2190'a yükseldi.

Dünyanın en zengin insanı Musk, geçtiğimiz gün Dogecoin ile bir şeyler satın almanın Bitcoin’den daha iyi olduğunu ve geçtiğimiz Ekim ayında da, Bitcoin ve Ethereum ile birlikte Dogecoin’e yatırım yaptığını söylemişti.

'DOGECOİN DAHA AVANTAJLI'

Musk, Dogecoin’in Bitcoin veya diğer kripto para birimlerine göre bir avantaja sahip olduğunu söylerken şaka yoluyla ortaya çıkan kripto para birimini işlem yapılabilecek en iyi kripto para birimi olarak görüyor.

Musk, Time dergisine 2021 Yılın Kişisi seçildikten sonra şu sözleri kaydetmişti:

''Temelde Bitcoin, işlemsel para biriminin iyi bir alternatifi değil. Aptalca bir şaka olarak oluşturulmuş olsa da, Dogecoin işlemler için daha uygun.''

DOGE'DE SON DURUM

screenshot-5.jpgDogecoin grafik durumu

DOGE, şu anda Dolar bazında yüzde 21,15 oranında yükseliş gösteriyor.

BITCOIN ise TL'ye göre 0,59 oranında artış yönünde.

NE OLMUŞTU?

Son zamanlarda popüler olan sanal para uygulamasında yaşanan dolandırıcılığa bir yenisi daha eklenmiş ve Thodex, Dogecoin Mining, He Coin'den sonra şimdi de Bitrota'da kripto para dolandırıcılığı yaşanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN