2021 yılında en çok kazandıran coin'ler

2021 yılında en çok kazandıran coin'ler

Son bir yılda en çok artış yaşayan kripto paralar belli oldu. Son dönemin önemli yatırım araçlarından biri olan sanal para borsasında, 2021 yılının en çok yükselen coin'i Dogecoin oldu. İşte, en çok kazandıran kripto paralar...

2000 yıllarla başlayan dijital dünyanın en önemli gelişmelerinden biri 'sanal para' oldu. Fiziksel parayı ortadan kaldırarak tamamen dijital olarak para alışverişi yapılmasına olanak sağlayan kripto paralar (coin), yatırım aracı olarak büyük rağbet görüyor. Yatırım yapmak isteyenler birikimlerini çeşitli coin'ler satın alarak kripto para borsasında değerlendiriyor.

2021'DE EN ÇOK YÜKSELEN KRİPTO PARALAR

1) Dogecoin

Elon Musk'ın 'oyuncak' ettiği, troll olarak çıkarılan coin aldı başını gidiyor. Son bir yılda 19.097 gibi rekor artışla dikkatleri üzerine çekti Dogecoin. Son 1 ayda ise yüzde 561,2 artış gösterdi.

2) Cardano

Cardano, bir yılda yüzde 3,254 oranında artış gösterdi. 38 milyar dolarlık işlem hacmiyle yatırımcıların dikkatini çekiyor.

3) Binance Coin

Binance Coin, son bir yılda yüzde 3,158 oranında yatırımcılarına kazandırdı. 80 milyar dolarlık piyasa değeriyle oldukça değerli bir coin oldu kendisi.

4) Ethereum

Son bir yılda 1,100 değerlendi Ethereum. Kripto para piyasasının en önemli coin'lerinden birisi. Yatırımcısını son bir yılda böylece güldürmüş oldu.

5) Bitcoin

Her şeyi başlatan coin kendisi. Dünyada en çok işlem yapılan kripto para Bitcoin. Yaşadığı dalgalanmaları bir kenara bırakacak olursak son bir yılda yüzde 686,1 değerlendi.

6) Ripple

Başarılı işlerden birisi de Ripple. Birçok yatırımcının yüzünü güldüren Ripple son bir yılda yüzde 579,8 oranında değerlendi. Özellikle SEC davasında elinin güçlenmesi artışta pay sahibi. 1,30 dolar civarında işlem görmekte.

7) Litecoin

Bir yılda yüzde 503,5 yükselerek adından söz ettirdi Litecoin. 2017'de 360 doları görüp adından söz ettirmişti, günümüzde ise 255 dolar civarında işlem görmekte.

8) Bitcoin Cash

Bitcoin ile bağlantılı olan Bitcoin Cash de artış gösteren coin'ler arasında. Kripto para bir yılda yüzde 304,4 değer kazanarak kendine sekizinci sırada yer buldu. Nisan 2021’de 960 dolar civarında fiyatı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN