Emekli maaşı bugün 8 bin 175 liraya düştü! Zam beklerken maaşlar eriyor: Kalem kalem hesaplandı

Emekli maaşı bugün 8 bin 175 liraya düştü! Zam beklerken maaşlar eriyor: Kalem kalem hesaplandı

Milyonlarca emeklinin büyük bir heyecanla beklediği zamlar sonrasında en düşük emekli maaşı geçtiğimiz ocak ayında 10 bin liraya sabitlendi. Lakin her geçen gün eriyen maaş resmen 8 bin 175 liraya düştü. İşte konuya ilişkin detaylar…

En düşük emekli maaşı bu yılın başında 10 bin lira olarak belirlenmişti. Söz konusu bu rakam çoğunluğu memnun etmese de zamma ilişkin herhangi bir güncelleme yapılmadı. Öte yandan TÜFE'nin Ocak-Nisan dönemindeki yükselişi ve Merkez Bankası'nın tahminleri kapsamında Mayıs ayındaki artış, emeklilerin satın alma gücünün sadece 5 ayda %22,33 oranında azaldığını ortaya koydu.

p-1.jpg

BUGÜN İTİBARİ İLE 8 BİN 175 LİRA

Halk TV’de yer alan habere göre, Temmuz ayı TÜİK'in enflasyon hesaplamaları doğrultusunda en düşük emekli maaşlarının minimum yüzde 25 artış göstermesi gerekecek. Bu artış ise 12 bin 500 liranın üzerine çıkması gerektiği anlamına geliyor. Lakin en düşük emekli maaşının alım gücü bugün itibarıyla 8 bin 175 liraya gerilemiş durumda.

yeni-proje-3.jpg

Bu hesaplamalar ışığında bakıldığında, yılın ortasında gelecek olan ikinci zam sonrasında rakamlar 12 bin 920 lirayı gösterirse bu defa da alım gücü 10 bin 562 liraya kadar düşecek. Bu veriler, emeklilerin mali durumlarında yaşanan değişimleri gözler önüne seriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN