Emekli maaşlarına uzman yorumu! Enflasyonu patlatacak diyerek açıkladı

Emekli maaşlarına uzman yorumu! Enflasyonu patlatacak diyerek açıkladı

Mevcut ekonomi ile ilgili uzman isimlerin yorumları devam ederken o isim maaş zamları sonrası enflasyonun uçuşa geçeceğini söyledi. Tüm detaylar haberimizde.

Uzmanlar ekonomik durumla ilgili uyarılarını peş peşe sıralarken Temmuz ayında yapılacak asgari ücret ve emekli maaşı zamları sonrasında enflasyonun yükselişe geçeceği söylendi! Peki bu durum karşısında ne yapmak gerekiyor? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MAAŞ ZAMLARI ENFLASYONU ETKİLEYECEK

Ünlü Ekonomist Atilla Yeşilada emekli maaşlarına yapılacak zam ve emekli ikramiyeleri ile ilgili yorumlar yaptı. Yeşilada, yaptığı yorumlara göre emekli maaşına yapılacak zam sonrasında yeni bir vergi yükünün ortaya çıkacağını, bu sebeple yaz ayında enflasyonun iyice yükseleceğini söyledi. TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerini şeffaf olmamakla eleştiren Yeşilada geçmiş dönemde daha ayrıntılı sonuçların paylaşıldığını söyledi. 

Ekonomistlerin Enflasyon Kaygıları

Ekonomi politikaları değişmediği sürece enflasyonun 60-80 arasında olacağını söyleyen ekonomist Merkez Bankası verilerinin dolar rezervine işaret etti. Her hafta Merkez Bankası'nın dolar rezervi açıkladığını ve bu rezervlerin nasıl arttığını anlayamadığını söyleyen Yeşilada paraların resmi yollarla gelip gelmediğini ve paranın kaynağını sorguladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile ilgili de kaygısızlık yorumu yapan ekonomist kendisinin bu ekonomide Maliye Bakanı olsa stresten ürtiker dökeceğini söyledi. Aynı zamanda Yeşilada mevcut ekonomi politikasının değişmesi, yabancı yatırımcının tekrar ülkeye gelmesiyle birlikte ülkenin ekonomisinin hızlı şekilde toparlanabileceğini söyledi. Aynı zamanda Yeşilada seçim sonrasında ülkedeki sıcak paranın azalacağını, emekli maaş zamları sonrasında vergi yükünün yüzde 90 kesimden alınırken yüzde 10'a dağılacağını söyledi. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN