Emekli olacaklar dikkat! O rakamlar eşitleniyor! Daha erken emeklilik daha yüksek maaş ödemesi yapılacak

Emekli olacaklar dikkat! O rakamlar eşitleniyor! Daha erken emeklilik daha yüksek maaş ödemesi yapılacak

Bağ-Kur'lu çalışanlara 9.000 gün prim müjdesi verildi. Uzun süredir gündemde yer alan konu hakkındaki açıklamalar Bakan Bilgin’den geldi. 7.200 prim gün sayısı ile emekli olmayı bekleyen 4A'lılar ise %20'lik artış imkanı sağlayabilecek. Bağ-Kur prim gün sayısı hakkında araştırmalar devam ediyor. Peki, Bağ-Kur primi düşecek mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

Bağ-Kur kapsamında emekli olmak için bekleyen vatandaşlar 9.000 prim gün sayısı müjdesi ile sevinçten havalara uçtu. Emeklilik için yeni hazırlık çalışmalarının yapıldığı belirtirken SSK'lılar gibi 7200 gün ile emeklilik hakkı elde edecek 4A Bağ-Kurlular için açıklamalar peş peşe geliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yeni düzenleme hakkında açıklamalarda bulundu. Peki, Bağ-Kur primi düşecek mi? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

BAĞ-KUR'LULARA PRİM MÜJDESİ VERİLDİ

Erken emeklilik için çalışmalar yapılırken daha az prim ödeyerek emekli olunabileceği belirtildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran arasında gerçekleştirilen görüşmeler kapsamında Bağ-Kurluları sevindirecek önemli açıklamalar yapıldı. Başkan Gürsel Baran Bağ-Kur emekliliği için prim şartının 9.000 güne düşürülmesini istedi.

para-hibe-almak.jpg

DÜZENLEMELER İSTİHDAMA GÖRE YAPILACAK

Ankara Ticaret Odası tarafından yapılan açıklamaya kapsamında Vedat Bilgin'in 9.000 gün prim talebini olumlu karşıladığı uygulandı. İşverenler tarafından sağlanan istihdam kapsamında prim gün sayısını içeren bir düzenleme yapılacağı vurgulandı.

para-hesap-1.jpg

EMEKLİ MAAŞLARI YÜKSELİYOR

Gündemde yer alan düzenleme kapsamında Bağ-Kur kapsamında emekli olacak kişilerin daha yüksek maaş alabileceği belirtildi. Emekli olmak için 25 yıl ve 9.000 gün prim şartını sağlayan kişilerin geriye kalan 3,5 yılı kapsamında SSK statüsüne geçebileceği belirtildi. Bağ-Kur kapsamında yer alan 3,5 yıl 1261 gün prim gün sayısına denk gelmektedir.

paralar-2.jpg

Bu kapsamda kişiler daha az prim ödemesi yaparak yüksek maaşlardan yararlanabilecek. 2000 yılı öncesi Bağ-Kur'dan SSK'ya geçilmesi durumunda emekli aylığında 15 ile %20 arasında bir artış olacak. Yapılan düzenlemenin ne zaman yürürlüğe gireceği merak ediliyor. Meclisin yaz tatiline girmeden önce düzenlemenin hayata geçirilmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN