Emekli zamlarına günler kala duyurdu! Özgür Erdursun bu kez de emekli maaşlarını açıkladı: Büyük zam için hazır olun

Emekli zamlarına günler kala duyurdu! Özgür Erdursun bu kez de emekli maaşlarını açıkladı: Büyük zam için hazır olun

Asgari ücrete yapılan %49 oranındaki zam, milyonlarca emeklinin umutlarını yeşertti. Asgari ücreti doğru bilen SGK Uzmanı Özgür Erdursun ise emekli zamlarına günler kala duyurdu! Erdursun, en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını açıklayarak, büyük zam için hazır olun mesajı verdi…

Dün akşam açıklanan asgari ücretin ardından gözler 16 milyon emeklinin beklediği zamlara çevrildi. 6 aylık enflasyon rakamlarına göre belirlenen emekli maaşı zammı için TÜİK rakamları bekleniyor. Şuan 7.500 TL olan en düşük emekli maaşı için kök aylık ve taban maaş düzenlemesi yapılacak.

ARALIK 2023 ENFLASYON TARİHİ

Emekli zammının belli olması için 6 aylık enflasyonun açıklanacağı 3 Ocak 2024 Çarşamba günü bekleniyor. Aralık ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla emeklilere refah payı olmadan zam oranı belli olacak. Foreks tarafından yapılan ankete katılan ekonomistler Aralık ayında TÜFE’nin %3 düzeyinde artış göstermesini bekliyor.

emekli-maasi-ne-kadar-2024-2.jpg

SSK ile BAĞ-KUR emeklilerinin maaşları için 6 aylık enflasyon rakamı doğrudan zam oranını verecek. Memur emeklileri ise 6 aylık memur enflasyon farkı ile %15 toplu sözleşme zammıyla yeni maaşlarını öğrenecek. 5 aylık rakamlar şuan cepte. Bu doğrultuda SSK, BAĞ-KUR emekli zammı %33,66 olarak hesaplandı. Memur emeklisinin zammı ise %45 oldu.

Bu noktadaki en önemli ipucu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 2023 yıl sonu enflasyon tahmini. %65 olarak duyurulan enflasyona göre 6 aylık enflasyonun %37,76 olacağı hesabı yapıldı. Memur emeklisinin zammı ise %49,80 oldu. 5 aylık enflasyon rakamlarının %33,66 olarak gerçekleşmesi ise yıl sonunda Merkez Bankası tahmininin yakalanacağının göstergesidir.

emekli-maasi-ne-kadar-2024-3.jpg

EMEKLİ MAAŞI 2024

Asgari ücretin açıklanmasının ardından milyonlarca kişinin merak ettiği soruya SGK Uzmanı Özgür Erdursun yanıt verdi. Asgari ücretin 17.000 TL olacağını tahmin eden ve tutturan Erdursun, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda en düşük emekli maaşının 11.000 ila 11.250 TL arasında olacağını söyledi.

Emekliler arasında seyyanen zam beklentisi olduğunu söyleyen Erdursun, “Şöyle bir şey de olabilir: Yüzde 38 beklenen enflasyon öncesinde seyyanen bir artış da yapılabilir. Üzerine yüzde 38 enflasyon verilebilir. Bu yönde bir çalışma olduğunu duyuyoruz. Büyük ihtimalle Ocak 10’u gibi açıklanacak” yorumunu yaptı.

Memurlarda ise 22.017 TL olan en düşük maaşın 32.981 TL’ye yükselmesi bekleniyor. %49,80’lik zam ayrıca Emekli Sandığı emeklilerine de yansıyacak. Böylece memur emeklisinin maaşı 9.877 TL’den, 14.795 TL’ye çıkacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN