Emeklilere kötü haberi Ekrem Açıkel, 'Allah sonumuzu hayretsin' diyerek verdi! 16 milyon emekli dikkat

Milyonlarca emeklinin büyük bir heyecanla beklediği o habere ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. Gazeteci Ekrem Açıkel, 16 milyon emekliye kötü haber ‘Allah sonumuzu hayretsin’ diyerek verdi. İşte konuya ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Son günlerde emeklilerin en büyük gündemi olan bayram ikramiyelerine ilişkin her geçen gün yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Bu kapsamda son olarak canlı yayında açıklamalar yapan Ekrem Açıkel, Ankara’da edindiği bir kulis bilgisini paylaşarak emekli ikramiyelerinin 10 bin liraya çıkarılması konusuna değinmişti. Ünlü gazeteci sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımda 16 milyon emeklinin üzüleceği bir bilgi daha paylaştı.

yeni-proje-2-001.jpg

KULİS BİLGİSİNİ PAYLAŞMIŞTI

Halk TV’de sunuculuk yapan Ekrem Açıkel, dünkü yayınında emekli ikramiyelerine ilişkin önemli bir kulis bilgisi paylaşmıştı. Dün akşam yayınlanan yayınında, “Seçime 10 gün kala bilemediniz 15 gün kala ikramiyeleri 3 bin liradan 10 bin liraya çıkarttım dese Cumhurbaşkanı, ekranlara flaş yazı olarak düşse, oy tercihini, hayata bakışını, yaşadığı sıkıntıları, unutur musun? Seçim rüşveti denilebilir mi buna? Okuduğum her köşe yazısında emekliye her an ‘kararını değiştirmesi için seçim rüşveti gelebilir’ diyor” diyen Ekrem Açıkel, söz konusu kulis bilgilerinin asılsız çıktığını açıkladı.

Halk TV’nin sunucusu Açıkel, sosyal medya hesabında yaptığı bir paylaşımda kulis bilgilerine ilişkin yaptığı açıklamaların bulunduğu video kesitini alıntılayarak “Olmadı, ciddi bir kulis bilgisiydi, anketler kötü geliyordu. 3 bin liralık bayram ikramiyesi 10 bin lira yapılmadı” diyerek emekliye kötü haberi verdi.

p-3.jpg

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Açıkel, bayram ikramiyelerinin 3 bin lira olması kararının Resmi Gazete’de yayımlandığını belirterek, “300 milyar TL olacağı söylenen maliyet karşılanmadı. Devlette para yok. Allah sonumuzu hayretsin” yorumunu yaptı.

“HALKA YOK!”

Ünlü gazeteci paylaşımının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Bizim derdimiz belli. Giderek yoksullaşan milyonlarca emekliye katkı sağlamak. Son cümle,

Müteahhite, garanti ödemelere, KKM'ye, faiz baronlarına, makam aracına, işe tanıdık almaya para var HALKA YOK !”