Emeklilik bekleyenlere davul zurna çaldıracak haber! EYT'siz emeklilik yolda: Mecliste görüşülmeyi bekliyor

Emeklilik bekleyenlere davul zurna çaldıracak haber! EYT'siz emeklilik yolda: Mecliste görüşülmeyi bekliyor

EYT olmadan da emekli olmanın yolu açılacak. Emeklilik bekleyen vatandaşlar bu haberi görünce göbek atacak. Mecliste beklenen görüşmeyle sonuçlanacak. Peki, EYT'siz emekli olunur mu? İşte tüm detaylar...

Milyonların beklediği emeklilik haberi geldi. EYT'siz emeklilik müjdesi gelirken, Mecliste görüşmeler yakın takibe alındı. Torba Yasa ile beraber emeklilik için yeni imkanların da getirilmesi bekleniyor. İşte tüm detaylar...

ERKEN EMEKLİLİK İMKANLARI

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren emeklilik müjdesi geldi. Yeni düzenlemeler kapsamında prim indirimiyle, kademeli emeklilik fırsatı geliyor. Prim ödemesi daha az olarak, erken emeklilik imkanları genişletilirken 45, 46 ve 48 yaşındaki emekli adayları için yeni fırsat geldi. Bu çerçevede Bağ-Kur vatandaşları için prim indirimi düşünülürken, ev hanımları için prim desteği gibi durumlar gündemde yer alıyor.

1530378.jpg

PRİM SAYISI EŞİTLENDİ

EYT'den faydalanamayan emeklilik hayali kuranlara yeni bir yol daha geliyor. Bağ-Kurlu vatandaşlar yeni düzenlemenin ardından SSK'lılar ile aynı gün (7200 gün) emeklilik sahibi olabilecek.

EV KADINLARA PRİM DESTEĞİ

EYT kaçıranların yanı sıra ev hanımları da isteğe bağlı bir şekilde sigorta yaptırarak emeklilik hakkına sahip olacak. Bu şekilde sigorta yatıran ev hanımlarına primlerinin üçte biri karşılanacak.

83ecb8b1b3f499a3-1588229482-1588229502.jpg

KISMİ EMEKLİLİK

TBMM'ye sunulması beklenen bir diğer konu da kısmi emeklilik seçeneği oldu. Kısmı emeklilik seçeneğinde, 10 veya 12,5 yıl boyunca sigortalılık süresi devam eden çalışanlar için yeni alternatif olarak görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN