Emekliye promosyonda tüm merak edilenlere yanıt: 16 milyon kişiye yapılacak ödemeler yarın başlıyor

Emekliye promosyonda tüm merak edilenlere yanıt: 16 milyon kişiye yapılacak ödemeler yarın başlıyor

Kamu bankaları, emeklilere 8 bin ile 12 bin lira arasında değişen tutarlarda promosyon ödeyecek. Başvurular bankaların şubelerinden ya da e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Yapılan duyuruya göre, promosyon ödemeleri yarın itibarıyla başlayacak ve emeklilerin hesaplarına aktarılacak.

Kamu bankalarının emekliler için belirlediği promosyon tutarı netleşti ve başvurular halen devam ediyor. Ödemeler ise 28 Mart Perşembe günü başlayacak.

BAŞVURU BANKA ŞUBELERİNDEN YA DA E-DEVLET'TEN KABUL EDİLİYOR

Emekliler, promosyon başvurularını banka şubelerinden ya da e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilecekler.

Bankalar, promosyon için 3 yıl taahhüt istiyor ancak daha avantajlı bir teklif bulunması durumunda emekliler banka değişikliği yapabilecekler. Bu durumda herhangi bir cayma bedeli alınmayacak ve önceki bankada kalan süre için ödenen promosyon miktarı iade edilecek.

KAMU BANKALARINDAN 8 İLE 12 BİN LİRA ARASI ÖDEME

Promosyon ödemeleri, başvuruları kabul edilen emekliler için perşembe günü başlayacak. Kamu bankaları, emekli maaşının miktarına göre 8 bin ile 12 bin lira arasında promosyon ödeyecekler.

DAHA İYİ BİR TEKLİFTE CAYMA MÜMKÜN

TRT Haber'e konuşan Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karataş, promosyon alanların daha yüksek bir promosyon teklifi alması durumunda önceki bankadan aldıkları promosyonu başka bir bankaya taşıyabileceklerini belirtti. Karataş, bu durumda herhangi bir cezai sorumluluk olmadığını ifade etti ve kullanılmayan promosyonun iade edilmesinin yeterli olacağını söyledi.

BİRDEN FAZLA EMEKLİ MAAŞI ALANLAR NE YAPABİLİR?

Birden fazla emekli maaşı alanlar ayrı ayrı promosyon başvurusu yapabilecekler. Örneğin, eşten dolayı dul maaşı alanlar, dul maaşı için bir promosyon alabilirken kendileri de emekli ise kendi hesaplarından ayrıca promosyon alabilecekler.

16 MİLYON VATANDAŞ YARARLANACAK

Uygulamadan emekli, dul ve yetim maaşı alan toplamda 16 milyon kişi yararlanacak. Kamu bankalarının yanı sıra özel bankalardan da promosyon alınabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN