Emekliye seyyanen zammı açıkladı! Ankara'dan çok gizli kulis bilgisi... SGK uzmanı o tarihi işaret etti

Emekliye seyyanen zammı açıkladı! Ankara'dan çok gizli kulis bilgisi... SGK uzmanı o tarihi işaret etti

Milyonlarca kişinin gündeminde emekliye seyyanen zam konusu yer alırken, Ankara’dan çok gizi kulis bilgisi de geldi. O isim herkesin merak ettiği emekliye seyyanen zammı açıkladı. İşte, SGK uzmanının tarih vererek yaptığı emekliye seyyanen zam açıklamasının detayları…

Yapılan Ocak zammı sonrasında en düşük emekli maaşı 10.000 TL olmuş, emekli bayram ikramiyeleri ise 3.000 TL’ye çıkmıştı. Ancak bu zamma rağmen 16 milyonun yetersiz bulduğu maaşlar için seçimden önce emekliye ek zam beklentisi de arttı. Hal böyle olunca kulis bilgileri de art arda gelmeye başladı.

Tüm bunlar kapsamında beklenen umut ışığı SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan geldi. Erdursun, ekonomi yönetiminin derinlemesine çalışmalar yaptığını belirterek, aldığı bir duyumu paylaştı ve seyyanen zam olabileceğini aktardı.

emekliye-cifte-zam-2.jpg

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM YAPILACAK MI?

Mynet’in haberine göre; Özgür Erdursun, herkesin merak ettiği seyyanen zam ile ilgili Emekli aylıklarına 2 bin, 3 bin, 4 bin lira seyyanen artış gelebilir. Net bir bilgim yok ama bu konuyla ilgili aldığımız duyumlar yeni bir çalışmanın olduğu yönünde” ifadelerine yer verdi.

Erdursun açıklamasının devamında şunları söyledi:

"Seçimlere kadar tekrar yine cumhurbaşkanı bir açıklama yapabilir. 'Bir miktar daha artış yaptık' diye. Emeklilere zam yapmazsa hükümet beklemediği bir sonuçla karşı karşıya kalabilir. Bunun için de muhalefet konuyu dile getirmeli. İktidar hiçbir şey yapmazsa, muhalefet de konuyu çok fazla tartışmazsa, gündeme getirmezse seçmenin karar sonrasında nereye gideceği bu sefer belirsiz olur” diyen Erdursun, emekli maaşlarına Mart ayında bir düzenleme yapılabileceğini iddia ederek şunları kaydetti:

"Hükümet derinlemesine çalışma yapıyor. Oy oranları, emekliler üzerinde sıkı analizler yapılıyor. Bu analizler sonucunda herhangi bir kayıp yoksa artış yapmazlar, bu konu kapanır. Kayıp varsa Mart ayına kadar düzenleme yapılır. Mart ayının ilk haftası Meclis de kapanacak. Meclis kapandıktan sonra nasıl bir karar alınacak bu da önemli. Seyyanen artış beklentisi çok daha sıcak. Emekli aylıkları konusu kapanmadı. Hükümet de ayrıca bir seyyanen artış yapabilir. Bayram ikramiyeleri de 5 bin TL'ye çıkarabilirler, çıkarırlarsa. Kesin bir durum yok ama beklenti çok fazla."

emekliye-cifte-zam-1.jpg

“MAAŞLARA ZAM GELMEZSE İKRAMİYELER ARTACAK”

Gazeteci Ekrem Açıkel ise konuyla ilgili şu bilgileri verdi;

“Ankara kulislerinde iki iddia öne sürülüyor. Birinci iddia emekli aylıklarına 2-4 bin lira seyyanen artış gelebilir. Üst rakam 4 bin TL, 2 bin liranın da altına düşülmeyecek. Hazırlık çalışması olduğu söyleniyor. Ankara’da çok gizli tutulan kulis. İddialara göre diyelim.

İddia iki: Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyeleri. 2 bin liraydı. 3000 bin liraya çıkarıldı. Bayram ikramiyesine son anda bir dokunuşla eğer ekonominin durumu nedeniyle emekli aylıklarına seyyanen zam yapılamıyorsa 5 bin liraya çıkarma ihtimali var”

emekliye-cifte-zam-3.jpg

EMEKLİ İKRAMİYESİ TBMM'DE

Haftalık çalışmasına yarın başlayacak olan Meclis Genel Kurulu’nda gündemin ilk sırasında 8. Yargı Paketi var. Düzenlemeye komisyon aşamasında eklenen bir maddeyle emekliye Ramazan ve Kurban bayramlarında verilen 2.000 TL’lik ikramiye, %50 artış ile 3.000 TL’ye çıkacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN