Emlak Vergisi'nde son gün yaklaşıyor: Kaçırana yüzde 3,5 zam kapıda

Emlak Vergisi'nde son gün yaklaşıyor: Kaçırana yüzde 3,5 zam kapıda

Emlak Vergisi ikinci taksit ödemeleri için son tarih 1 Aralık Pazartesi olarak açıklandı. Bu tarihe kadar ödeme yapmayan mükelleflere aylık yüzde 3,5 gecikme zammı uygulanacak. Ödemeler, belediyelerin yanı sıra e-Devlet üzerinden de kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor.

Mülk sahiplerini ilgilendiren Emlak Vergisi ikinci taksit ödemeleri için belirlenen süre daralıyor. Vatandaşların ikinci taksit ödemelerini gerçekleştirmesi gereken son tarih 1 Aralık Pazartesi olarak belirlendi.

Ödemelerini belirlenen tarihe kadar yapmayan mükellefler için aylık yüzde 3,5 oranında gecikme zammı uygulanacağı bildirildi.

ÖDEME SEÇENEKLERİ VE MUAFİYET KOŞULLARI

Emlak Vergisi ödemeleri, mükelleflerin tercihine göre ister peşin ister taksitli olarak yapılabiliyor.

Vergi ödemesinden muaf tutulan bazı vatandaş kategorileri de bulunuyor. Bu muafiyetler şunları kapsıyor:

  • Emekliler: Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konut sahibi olan emekliler, emekli dul ve yetim aylığı alanlar emlak vergisi ödemiyor.

  • Diğer Muafiyetler: Engelliler, gaziler ve hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler de Emlak Vergisinden muaf tutuluyor.

ÖDEMELER NASIL YAPILABİLİR?

Emlak Vergisi ödemeleri için vatandaşlara farklı kanallar üzerinden kolaylık sağlanıyor. Ödemeler, mülkün bağlı olduğu kuruma gitmeye gerek kalmadan dijital ortamda veya fiziki olarak gerçekleştirilebiliyor:

  • Online Kanallar: Ödemeler, e-Devlet kapısı üzerinden ve mülkün bağlı bulunduğu belediyelerin internet sitelerinden yapılabiliyor.

  • Fiziki Ödeme: Vatandaşlar ayrıca, mülkün bağlı olduğu belediyeye doğrudan gidilerek de ödeme işlemlerini tamamlayabiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN