En düşük emekli aylığına yasal düzenleme geliyor! 7 bin 500 lira alan milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor

En düşük emekli aylığına yasal düzenleme geliyor! 7 bin 500 lira alan milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor

En düşük emekli aylığında yeni gelişmeler aktarıldı. Yasal düzenleme gelmesi bekleniyor. Aylığı 7 bin 500 lira olan milyonlarca emekliyi ilgilendiren düzenlemeye dair dikkatler Meclise çekildi. İşte tüm detaylar...

Yeni yılda maaş zamlarına dair meraklı araştırmalar sürüyor. Asgari ücret zammının ardından milyonlarca emekli zam beklentisinde bulunuyor. Memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammın yanı sıra gözler en düşük emekli maaşına çevrildi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINDA DÜZENLEME

Sabah tarafından paylaşılan haberde, AK parti kulislerinde en düşük emekli maaşlarına dair söylentiler yer alıyor. Asgari ücret zammının ardından en düşük emekli aylığına da zam yansıtılması bekleniyor. Emeklilerin beklentisi bakanlara ve Cumhurbaşkanı'na iletildi. Kurmaylar tarafından gelen açıklamalar dikkat çekti.

xfbxcymttkinyup-fqahiw.webp

İLK TOPLANTIDA GÖRÜŞÜLECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu kapsamda emeklilerle ilgili yıl sonu değerlendirmesi yapacağı paylaşıldı. Yeni yılda yapılacak ilk kabine toplantısıyla beraber en düşük emekli maaşı konuşulacak. Kulislerden gelen açıklamalara göre, toplantıdan çıkan karar TBMM Başkanlığı'na sunulacak.

bankapromosyonu-kbu0-cover-1.jpg

EN DÜŞÜK AYLIK NE KADAR OLACAK?

Kulislerden gelen açıklamalar doğrultusunda, en düşük emekli aylığı 10 bin TL'nin altına düşmeyecek. Gelecek zamla birlikte 11 bin lira ile 12 bin lira arasında olabileceği söyleniyor. Konuya dair Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet YıImaz geçtiğimiz günlerde 7 bin 500 lira olan taban emekli aylığı konusunda çalışmaların yapıldığını belirtti.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine enflasyon kapsamında zam yapılacak. Cevdet Yılmaz açıklamaların devamında, "Ancak bu grubun aylıkları yılın ikinci yarısında görece daha yüksek artacak" ifadelerini kullanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN