Enflasyon faizi aştı, dolar yükselişe geçti

Enflasyon faizi aştı, dolar yükselişe geçti

Yıllık bazda enflasyon verilerinin, yüzde 19'luk politika faizini aşmasının ardından dolar/TL kuru da yükselişe geçti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan ağustos ayına ilişkin enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi ve yıllık enflasyonun politika faizi olan yüzde 19'u aşmasının ardından dolar/TL kuru yükselişe geçti.

Sabah 8,30'un altında güne başlayan dolar, enflasyondaki gelişmelerin etkisiyle 8,34'e kadar yükseldikten sonra an itibariyle 8,32 seviyesinden işlem görüyor.

GÖZLER MERKEZ'İN FAİZ KARARINDA

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) açıkladığı enflasyon raporlarında yüzde 19'luk politika faizinin açıklanan resmi enflasyon oranının üzerinde oluşturulmaya devam edeceğini açıklamıştı.

Yaşanan gelişmelerin ardından piyasalar, TCMB'nin 23 Eylül'de yapılacak olan Para Politikası Kurulu Toplantısı'nda (PPK) faizle ilgili nasıl bir karar alacağına odaklandı. Merkez Bankası'nın faizi artırıp artırmayacağı merak ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN